Какво трябва да знаем за садо-мазо секса?

Какво трябва да знаем за садо-мазо секса

Ако сте начинаещи в садо-мазо предизвикателствата, е възможно да се объркате и дори да се уплашите от това, което ще откриете, че можете, и дори изпитвате удоволствие да правите. Но както при почти всички теми, свързани със секса, най-добре е да не преминавате през първите си проучвателни етапи така, сякаш се блъскате в тъмница. И както при повечето нови неща в живота, знанието е сила и е добре да вървите по свой собствен образователен път.

И така: какво точно е садомазохистичен секс?

Това са по-силничките и груби усещания в секса, които представляват следните най-общи категоризации: робство, дисциплина, господство и подчинение, садизъм и мазохизъм.

Робството се отнася до всякакъв вид ограничаване на партньора, като по този начин се постига увеличаване на сексуалното удоволствие. Може да се използва всичко: въжета, каишки, шалове, вериги, маншети за оковаване и т. н.  Връзването на очите също се счита за форма на робство.

Дисциплината е използването на строги указания или правила за упражняване на контрол, както и предлагане на сексуално наказание или награда (които в някои случаи са едно и също нещо). Това може да е нещо съвсем просто, като например определяне на план как подчиненият партньор да бъде в леглото гол, в очакваща позиция, когато диктуващият правилата партньор се прибере вкъщи; или пък може да е пляскане по задните части в продължение на определен брой минути.

Господството и подчинението се отнасят до отношения, съсредоточени върху обмена на сексуална сила. Това се счита за най-емоционалния компонент в садо-мазо. В него може да се участва с малко или никакъв физически контакт. Ролите на доминиращия и на подчинения обикновено са доста ясно изложени, което показва, че доминиращото лице се чувства комфортно да контролира, тъй като партньорът му доброволно се подчинява на него. Ако някога сте играли роли по време на секс и сте замисляли ситуация, при която единият партньор има по-голям контрол над другия (например учителка и ученик), то вие сте си имали работа именно с вид господство и подчинение.

Садизмът и мазохизмът се отнасят до доброволно приемане на болка и  унижение в секса. Името му идва от двама европейски писатели – маркиз дьо Сад и Леополд фон Захер-Мазох, които са практикували точно този вид секс и са писали много за болката като част от удоволствието.

С какво да започнем?

Ако все още не сте започнали да го правите, първо говорете – предварителната комуникация е важна, за да сте наясно какво бихте изпробвали без негативни последици за някой от партньорите. Добро начало за разговор може да бъде: „Знаеш ли, прочетох за нарастващата популярност на робството в сексуалната игра, след като гледах «50 нюанса в сиво». Ти какво мислиш за това?“…

секс магазин
Затвори менюто
×
×

Количка