You are currently viewing Истини и митове за еректилната дисфункция. Причини.

Истини и митове за еректилната дисфункция. Причини.

Еректилната дисфункция /ЕД/ е често срещано оплакване, което може да доведе до дискомфорт, както и чувство на непълноценност и несигурност по отношение на секса. Малко хора знаят, че всъщност тя е доста разпространена, особено сред мъже след 35-40 години и че всъщност това не е задължително диагноза за незадоволителен сексуален живот. Като цяло, обособяваме два вида еректилна дисфункция – такава на физиологична и такава на психологическа основа. По-често причините за ЕД са психологически и добра индикация за това е дали загубата на ерекция е само по време на партньорски секс или я има и при мастурбация. Ако я има и при мастурбация е възможно причините да се крият или в друг физиологичен проблем, или всъщност ЕДто да е симптом на нещо по-сериозно. При всички случаи при ЕД е добре да отидете на лекар.

Какво е добре да знаете

ЕД може да е един от първите симптоми за сърдечни проблеми или да е последствие от друга диагноза, като например диабет. Отделно от заболяванията, които са следствие или причина за ЕД, е добре да знаете, че тютюнопушенето и прекомерната употреба на алкохол влияят на кръвоснабдяването и могат да влошат еректилната дисфункция. Намаляването на алкохола и спирането на цигарите могат да подобрят кръвоснабдяването към пениса. Много хора, при поставена такава диагноза посягат към виаграта като решение. И наистина, виаграта може да помогне на еректилната дисфункция, но това се случва на чисто физиологична основа. Виаграта всъщност стимулира притока на кръвта към пениса и въпреки, че помага на ерекцията да се появи и да остане, тя не оказва никакво влияние върху психологическото Ви желание, възбуда и/ли тревожност. Още повече – виаграта може да влоши или предизвика сърдечни проблеми и не е адекватно дългосрочно решение. За по-дългосрочни решения, които акцентират върху намаляването на тревожността, наслаждаването на телесните ни реакции и излизането от натрапчивите, негативни мисли, които се случват при ЕД, четете следващия материал.

Не се колебайте да зададете вашите въпроси към Ванина.

Ще получите отговор от експерт напълно безплатно и дискретно, благодарение на нашата рубрика „Попитай експертите“.

[contact-form-7 id=“77591″ title=“Форма за контакти 1″]

В случай, че желаете да проведете личен разговор с Ванина Уолеб, можете да се свържете с нея чрез нейната facebook страница Vanina Tsoneva – intimacy coach.