You are currently viewing Безопасен гей секс

Безопасен гей секс

Правилно ли е схващането, че за безопасен секс трябва да говори само тогава, когато става дума за хетеросексуална двойка? Темата се обсъжда задълбочено, като обикновено е насочена основно към полов акт между мъж и жена и върху въпросите как те биха могли да се предпазят от нежелана бременност или болест.

А какво остава за гей двойките? Нима при тях няма опасност от болести, дребни или големи възпаления и други инциденти? Знанията по въпросите, свързани със секса между мъж и мъж, сякаш не се концентрират върху безопасността като явление.

Гей сексът може да бъде много опасен

Можете да срещнете много погрешни схващания за гей секса и какво всъщност е той. Мнозина са наясно, че някои сексуални поведения са наистина опасни, но нямат представа за това как трябва да се предпазват от полово предавани инфекции и заболявания, травми, неприятни усещания.

Устата и анусът са особено уязвими.

Начин да получите повече удоволствие, но с по-нисък риск от полово предавани болести – на първо място, това е да не позволявате на биологичните течности на партньора ви да докосват устата или ануса. Това са: кръв, сперма или предеякулационна течност. Всяка една от тях може да се превърне в причина за полово предавана болест. Също така, раните, причинени от интимни болести, в никакъв случай не трябва да се докосват, тъй като могат да се предават посредством контакт с кожата. Ако имате съмнения за инфекции, непременно се обърнете към лекар.

Как да се избегнат болести?

За да избегнат полово предавани болести, някои мъже просто стоят далеч от оралния секс, когато е непосредствено преди еякулация. Други използват презервативи, които също се предпочитат за безопасен орален секс. Колкото до орално задоволяване на ануса, то е още по-опасно, ако е без кондом, тъй като може да постави двамата партньори директно пред най-висок риск от хепатит, херпес, СПИН и различни паразити.

Ако искате да имате здрав, пълноценен и безопасен интимен живот с вашия партньор, е препоръчително да използвате презервативи както при аналния, така и при оралния секс. Вариант е също да се изследвате предварително и просто да си останете верни. Така или иначе, не е добре да пренебрегвате това важно изобретение в подобни моменти, за да получите приятно, но и обезопасено усещане, защото от заразата ви дели един-единствен миг, който може да ви коства цял един живот, заради опасността да прихванете нелечима болест.

Другото важно приспособление за безопасен секс е лубрикантът – използвайте го, за да си осигурите безпрепятствено и безболезнено проникване. Добър вариант е и използването на различни анални разширители или вибриращи стимулатори, с чиято помощ постепенно ще разширите ануса си, без причиняване на болка, раздразнение и излишно напрежение.

секс магазин