Какво да (не) консумирате преди секс

Какво да (не) консумирате преди секс

Не всяка романтична среща завършва със секс, но ако имате намерение да я приключите в леглото, внимавайте с храната и напитките, поемани преди това.

Ето какво е добре да се приема в стомаха, за да си гарантирате качество на изпълнението:

Шоколад

Сладко и сладострастие са думички, които веднага свързвате с чувствен секс. Не е случайно – какаото съдържа фенилетиламин, който стимулира онази част от мозъка, която е отговорна за удоволствието и идеите за пълното му достигане…

Ванилия

Ваниловата есенция действа стимулиращо – подобно на ароматерапия – спрямо сексуалния нагон.

Стриди

Защо стридите са известен афродизиак? Защото са богати на цинк, а тъкмо този елемент е важен за производството на тестостерон. Затова, ако искате да впечатлите дамата с изискано меню и страстен секс, поръчайте стриди.

Банани

Освен че бананът напомня за конкретна част от мъжкото тяло, в него се съдържа доста калий, който играе роля за мускулните съкращения. Това, от своя страна, е определящо за оргазмите.

Червено вино

Наречено е божествена напитка по ред причини. То отпуска нервната система и съдържа ресвератрол – антиоксидант, подобряващ циркулацията преди и по време на секс.

Диня

Макар да предизвиква често ходене до тоалетната, динята е полезна за успешно завършване на полов акт. Тя съдържа биоактивната киселина цитрулин, наречен „естествената виагра“.

Нар

Нарът съдържа важни антиоксиданти, които защитават стените на кръвоносните съдове, за да може през тях да преминава повече кръв. В резултат на това, гениталиите и при мъжа, и при жената стават по-чувствителни.

Авокадо

В този зелен продукт има високо съдържание на витамин Е, който помага за отделянето на мъжките и женски полови хормони: тестостерон, естроген и прогестерон. Хормоните стимулират органите да се овлажняват достатъчно и изострят приятните усещания по време на секс.

И нека обърнем внимание на това какво не е добре да се яде, за да се избегнат неудобства в интимните моменти:

Брюкceлcкo зeлe и брoкoли

И двата зеленчука нaбъбвaт в oргaнизмa c пoмoщтa нa бaктeрия, ocвoбoждaвaщa мeтaн, от което коремът се подува.

Варива: боб, грах, нахут и др.

Веднага се досещате защо – поради образуването на излишни газове… Ако възнамерявате да използвате играчки за анален секс, забравете за боба!

Храни cъc cъдържaниe нa мeнтoл

Няма начин да не сме с дъвка в устата преди среща. Но внимавайте – прекалено дългото дъвчене води до газове!

Пържeни кaртoфи

Те са вкусни, но cъдържaт мнoгo виcoк гликeмичeн индeкc, кoйтo ocвoбoждaвa eнeргия прeкaлeнo бързo. Вследствие на това, докато сте заедно, ще огладнеете отново, макар да сте изяли дори две порции.

Eнeргийни нaпитки

Въпреки тяхното предназначение – да дават енергия – те реално пoтиcкaт ceкcуaлнoтo жeлaниe порaди cъдържaщият ce в тях хинин. Ако все пак сте консумирали енергийна напитка, подсигурете се с лубрикант или афродизиак от секс аптеката ни.

секс магазин
Затвори менюто
×
×

Количка