„Фингъринг“ или ролята на мъжките пръсти в секса

Черно-бяла фотография с надпис "Фингъринг" или ролята на мъжките пръсти в секса

Дълго време се чудихме дали на български има понятие, отговарящо на термина “фингъринг” (“fingering” – англ. ез.) и май не открихме подходящо. Затова любезно ще ви разясним, че се отнася за ролята на пръстите, особено тези на мъжа, в секса.

Фингъринг е едно чудесно начало на любовните ласки, което подготвя жената за това, което предстои. Ако искате да възбудите партньорката си наистина много, можете с помощта на пръстите си да й докарате невероятно удоволствие, което да я накара да иска още, и още.

Понякога обаче играта с пръстите може да бъде доста неприятна за жената. Вижте кои са някои от най-големите и най-често допускани грешки от мъжете, решили да зарадват половинката си по този начин, но сбъркали някъде по пътя.

Бързо проникване

Мили мъже, една жена трябва първо да е възбудена, преди да решите да проникнете в нея, без значение дали с пръсти, или с други атрибути. Когато започнете да я докосвате там долу, направете го бавно, плавно, нежно и без да бързате. Първо я погалете, плъзнете пръстите си по цялата дължина, задръжте ги върху клитора и акцентирайте върху него. Едва когато усетите, че е напълно готова, можете внимателно да проникнете вътре в нея.

Грубо докосване

Може и да се повтаряме, но е важно да подчертаем, че е изключително важно да започнете докосването по интимните зони на половинката си нежно. Вагината е изключително чувствителен орган, затова всяка грубост не само ще премахне възбудата, но и може да предизвика болка. Не ни разбирайте погрешно: когато и двамата партньори са предразположени, грубите докосвания и грубият секс са нещо, което е напълно в реда на нещата. Но не ги препоръчваме за старт.

Липса на овлажняване

За пореден път подчертаваме важната роля на лубриканта. В никакъв случай не подценявайте ключовата му роля, защото ще спомогне да изпитате неповторими усещания. Тук можете да разгледате някои чудесни предложения – лубрикант за повече оргазми, лубрикант за чувствителна кожа или пък лубрикант за естествено усещане. Изборът е ваш.

Повтарящо се движение

Много често мъжете не са сигурни как да подходят с докосването по интимните зони на половинката си и просто слагат пръста си там и започват да го движат нагоре-надолу. Рядко обаче това носи главозамайващо удоволствие на жената. Както по време на секс, така и по време на фингъринг движенията трябва да се комбинират, за да имат най-положителен ефект. Наблюдавайте партньорката си и разберете какво й харесва – дали изпитва по-често клиторен, или вагинален оргазъм? Къде са ерогенните й зони, за да стимулирате едновременно и тях? Кои са движенията, които я карат да настръхва? Ако разберете всичко това, значи сте готови да й подарите едно ново, по-различно сексуално преживяване. Подсказваме ви, че фингъринга е много подходящ по време на цикъл, стига дамата до вас да използва тампон и да спестите проникване.

Лого Passion.bg