Добър секс след менопаузата –  възможно е!

Добър секс след менопаузата – възможно е!

Кой казва, че сексът е само за хора под 50-годишна възраст? Нищо подобно – по-зрелите често са предпочитани пред младите от мнозина! Все пак те предлагат повече опит и умения в секса, на които трудно се устоява. Но какво да правим, ако сме в или след менопауза? Отвсякъде ни се говори, че следват проблеми като вагинална сухота, еректилна дисфункция и редица други неразположения. Може ли сексът да бъде отново на ниво и след като сме прехвърлили 50-те? Да, може! Ето как да си помогнем:

Лубриканти на помощ

Нормално е да изпитваме вагинална сухота по време и след менопауза, тъй като нивата на половите хормони естроген и прогестерон започват да спадат, при което се произвежда по-малко количество вагинална течност, дори при възбуда. Това намаляване на естественото смазване може да накара проникването при секс да бъде болезнено. Тук идват на помощ лубрикантите – в крайна сметка, затова са създадени!

Стимулации, неопитвани до момента

Нека погледнем на менопаузата като на възможност да опитаме нови видове стимулации и мастурбатори, с или без вибриране, ако досега не сме го правили: стимулиране на клитора, на простатата, на пениса или на няколко точки едновременно.

Повече интимност

Така ще си помогнем, тъй като докосването, целуването, оралната любов, масажът и изобщо ласките са онези значителни нещица по време на секс, които поощряват желанието и подпомагат изпълнението.

Пазене на необходима хладина в помещението

Горещините, в комбинация с топлите вълни от менопаузата, ще създадат задушлива атмосфера и дискомфорт, а това никак не е желателно. Ето защо трябва да държим стаята, в която искаме да правим секс, една-две идеи по-хладна от останалите. 

Продукти за подобряване на ерекцията

Съвременен свят – модерни методи! Вече разполагаме с продукти на естествена основа, които гарантират уголемяване на половия член по дължина и ширина, както и задържане на стабилна ерекция, без оглед годините ни.

Подсказка: Това е тайната на издръжливите порноактьори…

Използване на афродизиаци

Продукти, считани за афродизиаци, съвсем не са само за хората, изпитващи затруднения в леглото. В основата им са известни от векове растения, при които е доказан ефектът, заради съдържащите се в тях вещества, действащи право в целта.

Естетична гинекология

Това направление в гинекологията върши същата работа, както пластичната хирургия за вашето лице или гърди, само че в посока красив вид на половите органи и подобряване на сексуалността. И не само – естетичната гинекология безболезнено лекува състояния като инконтиненция (неволно изпускане на урина), смъкнато влагалище и различни нежелани прояви, причинени от хормоналното разбъркване, което менопаузата прави в организма ни.

секс магазин
Затвори менюто
×
×

Количка