Защо любовта е важна за половото здраве?

Снимка с текст Защо любовта е важна за половото здраве?

Пружината на живота, смисълът на съществуването, есенцията на нещата – любовта е наричана всякак. Едно е сигурно – тя влияе добре във всеки аспект. Дори при секс за една нощ е важно да има някакъв вид любов – най-малкото, към самия акт. Любовта е и мисъл за другия, и отговорност, и желание към достигане до луд оргазъм.

Как любовта рефлектира върху сексуалното ни здраве?

По-приятен секс

Любовта фактически може да направи секса физически по-удовлетворяващ. В поредица от интервюта, свързани със социални проучвания, хетеросексуални жени на възраст между 20 и 68 години от различни среди са казали, че любовта е необходима за максимално удовлетворение, както в неангажиращите сексуални връзки, така и в брака. Ползите от влюбването в сексуалния партньор са повече от емоционални. Повечето жени в проучването казват, че любовта прави секса физически по-приятен. Жените, които обичат своите сексуални партньори, също са заявили, че се чувстват по-малко потиснати и по-малко склонни да се съмняват в своята сексуалност. По-възрастните жени в проучванията, които са били интервюирани, посочват, че тази връзката между любовта, секса и брака остава важна през целия им живот, а не само на определени етапи от него.

Удължаване на младостта

Когато сме обичани, хормоналният ни баланс остава стабилен, поради което се забавя „пристигането“ на менопаузата. Чувството, че сме ценни за партньора, а не само желани за моментно удоволствие, предизвиква химически промени в организма, които се отразяват благотворно върху сексуалността като цяло за продължително време. От своя страна, това рефлектира върху младостта, състоянието на кожата и косата, функциите на половите органи.

Да бъдем себе си

Любовта се проявява по различни начини. Емоционалната близост и физическата безопасност са особено полезни за човешкото здраве. Това са нашите най-дълбоки нужди и ние търсим тяхното удовлетворение в една любяща връзка. Важно е да чувстваме, че можем да се отпуснем, да бъдем себе си до любимия човек. Подобни преживявания имат най-положителен ефект както върху физическото, така и върху психологическото здраве. При всички положения, любовта, придава важност на обичания, а това го прави по-здрав.

„Любовта – това е преднамерено сдържана сексуалност.“


Тази фраза принадлежи на Зигмунд Фройд, който е сравнявал любовта и сексуалните отношения между партньорите. Тази негова гледна точка се основава на наблюдения и описания на любовта и секса, разглеждащи половото влечение като един от главните аспекти на любовта. Сексът взема участие в управлението на човешките мисли и чувства, а половото влечение е важен инструмент на любовта между партньорите. Затова е несериозно да се отрича, че сексуалното желание е част от любовта.

секс магазин
Затвори менюто
×
×

Количка