You are currently viewing ЗА и ПРОТИВ запознанствата онлайн

ЗА и ПРОТИВ запознанствата онлайн

Терминът „online dating“ се използва оттогава, откакто съществува интернет за масовия потребител. Сайтовете за запознанства са разпространен вид за сближаване на хора, търсещи своята сродна душа в днешно време. В това няма нищо лошо, ако не бяха и честите злоупотреби от страна на лица, за които такива сайтове представляват перфектно поле за престъпления.

Онлайн сайтовете за запознанства поддържат бази данни, които следят голям брой хора, абонирали се за услугата. Повечето от тези сайтове работят по модел на абонамент, което означава, че срещу заплащане можете да разглеждате профили и ако видите някого, с когото смятате, че бихте искали да се свържете, можете да си размените съобщения. Членовете на тези сайтове за запознанства предоставят информация за себе си. В зависимост от сайта, който изберете, изискуемата информация може да варира от опростен профил до такъв, пълен с подробности относно целия ви живот.

Аргументи ЗА запознанствата онлайн

Излишно е да се казва, че ако търсите сайт, който ще увеличи шансовете ви да намерите по-подходящ за вас партньор, независимо дали просто за секс, или за сериозна връзка, тогава онези сайтове, които изискват повече информация в профила ви, изпълняват алгоритми за увеличаване на вероятността за добри съвпадения. В този смисъл, те са ви и по-полезни.

Също така, виртуалното пространство ви дава по-широк размах на търсене и несъмнено там ще срещнете повече хора, отколкото в „реалния свят“ навън. Опциите са повече, така че ще можете да селектирате и да филтрирате сред множество предложения.

Аргументи ПРОТИВ запознанствата онлайн

Малко неща в живота са перфектни и макар онлайн запознанствата да са много полезни, трябва да сте наясно с обратната страна на цялата тази „доброта“. Освен трудностите, които сайтовете срещат при проверката на точността на предоставената информация, профилите не могат да ви представят абсолютната истина за даден човек.

Има невербални поведенчески сигнали, за които можете да узнаете само когато взаимодействате директно с човек. Ами ако този идеално красив мъж, когото сте избрали, пие повечко алкохол, има лоша лична хигиена или си пада по BDSM (а вие – не)? Иначе казано, по-съществени качества като химия, емпатия и състрадание са почти невъзможни за оценка от онлайн профил.

ВНИМАНИЕ!

И стигаме до супер важен момент – сайтовете за запознанства, както и всяка онлайн мрежа, са един опасен свят, пълен с хитреци и измамници. Трябва да бъдете изключително внимателни във всеки един момент! Никога не знаете дали този профил, който разглеждате, е истински.

Преди да се появите онлайн, научете се да се предпазвате. Никога не разкривайте личната си, поверителна информация, не изпращайте интимни снимки или пък пари, дори ако смятате, че е за важна кауза, и винаги вземайте предпазни мерки, преди да се срещнете лично!

В обобщение:

  • Да, онлайн запознанствата съществуват, за да работят в полза на потребителите и за мнозина това е истински, често успешен начин да намерят перфектния партньор в живота;
  • Да, те дават шанс да срещнете повече хора с подобно мислене и намерения;
  • Но: трудно е да се преценят нематериални фактори като ценности, истинско привличане и съвместимост САМО от онлайн комуникацията;
  • И: както във всяка среда, така и в интернет трябва да предприемете стъпки, за да се предпазите от потенциални измами и опасности!
секс магазин