You are currently viewing ЗА и ПРОТИВ телефонния секс

ЗА и ПРОТИВ телефонния секс

Времената се променят, и ние с тях. Това важи и за начините, по които си общуваме сексуално. Докато преди нямаше мобилни телефони и интернет, имаше стационарни и беше навлязла практиката „секс телефон“. Сега нещата са още по-улеснени и по-достъпни. Писането и изпращането на текстови съобщения се превърна в част от живота, най-вече на онези, които прекарват твърде много време сами. Ежедневието ни става все по-фокусирано върху технологиите – за добро или зло. Създадени сме да изразяваме любов и да получаваме любов, за да бъдем интимни, независимо от начина и посредника на емоциите…

Зависимост, подобна на дрога

Животът ни става все по-зависим от това да имаме смартфон, което улеснява запознанства и интимност, особено онлайн. Човешката ни природа силно се нуждае от романтика, любов, ласки и секс, което е нормално. Телефонът просто е още един начин да задоволим нагона, но… Достатъчно ли е и доколко може да „помага“? Нека видим основните предимства и недостатъци на телефонния секс:

Аргументи ЗА

  1. Сексът по телефона не изисква непременно обвързване и не се чувстваме неудобно от състоянието, в което се намираме, докато си чатим с някого отсреща – дали лежим, самозадоволяваме се, ядем или каквото и да е… Можем да скрием някой детайл, нелицеприятен за показване.
  2. Когато сме на разстояние един от друг, такова общуване се явява някакъв начин да се облекчим от липсата на човека до нас.
  3. Можем да установим, че фантазията ни далеч надхвърля рамките, които сме си поставяли преди. По-лесно е от разстояние да се правят сценарии за секс сцени, да се помисли за малко по-различна игра, да включим костюми или масажни благоуханни масла, и т. н. Телефонният секс премахва границите в мисленето и обогатява фантазията ни.

Аргументи ПРОТИВ

  1. Неестественост на връзката – не можем да се докоснем и придобиваме понякога грешна представа за това на какво е способен телефонният ни партньор. Често, за жалост, при последваща лична среща се оказва, че той не е толкова разкрепостен, както се е изразявал по телефона.
  2. Такъв секс има и положително, и отрицателно въздействие върху ума и тялото. Въпреки че облекчава стреса и ни дава известна релаксация, дори и временна, умът свиква с това положение и неволно търси телефона, за да предаде възбудителни импулси по тялото. Получава се вид пристрастяване, от което после се страда, когато го няма устройството в ръка, а изпитваме нужда от сексуално внимание.
  3. Сексът по телефона може да бъде много опасен. Бихме могли да попаднем в криминални ситуации, защото може някой спокойно да ни запише и да ни изнудва след това. Технологиите всъщност могат да ни навлекат ужасни проблеми и личният ни живот да бъде изложен на показ и риск.