Секс по време на бременност – всичко, което трябва да знаете

Секс по време на бременност - всичко, което трябва да знаете. Секс по време на бременност. Подходяща секс поза.

Честито! Вече имате доказателство, че сте правили секс поне веднъж в живота си. Щом чакате дете, то никой не може да се усъмни, че сте били интимни някога, така че и това си е малка победа.

Извън кръга на шегата: бременността безспорно е един от най-вълнуващите, може би дори най-вълнуващият, период в живота на жената. Не казваме, че бъдещите татковци не преживяват щастливото събитие, напротив, те също нямат търпение да се срещнат с малкия човек, когото са създали. Но майките са тези, които в продължение на 9 месеца усещат развитието на бебето, неговите движения, те са тези, които го носят в себе си от микроскопично зрънце до оформен малък човек.

Много бъдещи родители обаче, още щом разберат, че голямото събитие предстои, спират почти моментално да бъдат интимни помежду си. Основно се притесняват, че по някакъв начин могат да навредят на бебето, затова решават да прекратят всякакви ласки, което обаче означава около година на сухо, тъй като след раждане също не е най-доброто време за секс. Откъдето и да го погледнем, една година е огромен период, затова решихме да опишем всички специфики, свързани със секса по време на бременност.

Ето ги и тях.

Пенисът не докосва бебето. Това, че по време на секс пенисът достига до главата на бебето, е абсурдно и същевременно разпространено схващане, което масово плаши бъдещите родители. Бъдете спокойни, няма такава опасност, но все пак бъдете по-нежни, тъй като по време на бременност чисто и просто не се препоръчва груб секс.

Можете да се напишкате след оргазъм. Сигурно сте чували, че на бременните жени непрекъснато им се ходи до тоалетна. Освен това те трудно контролират пикочния си мехур, така че след интензивно за тялото преживяване като оргазъм те чисто и просто могат да не успеят да се сдържат.

Бебето може да стане по-активно след оргазъм. Телата ви са свързани, така че не се учудвайте, ако след оргазъм бебето започне да ви рита активно. Просто то също усеща спазмите, които са преминали по цялото ви тяло.

Оргазмът може да предизвика болезнени контракции. Това се отнася за секса в последните седмици на бременността, така че трябва да внимавате да не предизвикате преждевременно раждане.

Във втория триместър желанието за секс нараства. Колкото повече напредва бременността, толкова повече намалява интимността с половинката ви, но във втория триместър тялото ви определено започва да има по-голяма нужда от ласки. Ако се страхувате да правите секс, просто мастурбирайте по-често.

Гърдите ви може да започнат да произвеждат кърма. Или по-скоро да се подготвят за този процес, затова е много възможно от по-рано да започнат да лактират. Ако това се случи по време на секс, е възможно партньорът ви да започне да гледа по друг начин на бюста ви, който доскоро е бил негово притежание, а сега предстои да се превърне в средство за хранене.

За финал ще обобщим, че сексът по време на бременност е позволен, но е задължително да се консултирате преди това с вашия гинеколог. Ако бременността протича нормално, няма никакъв проблем да се отдавате на интимни ласки с половинката си, но ако имате рискова бременност, това е напълно забранено.

Лого Passion.bg
Затвори менюто
×
×

Количка