Цветова терапия за по-добър секс

Днешният забързан начин на живот изисква от всичко по много: пари, повече образование и още повече усилия, за да поддържате неугасваща искрата във вашата връзка. Всеки от вас е чувал за чувствено бельо, етерични и ароматни масла, афродизиаци; и ако нищо от това не проработи – хапчета. Но има още един неизследван елемент в изкуството на съблазняването, който може да ви подтикне към страхотен любовен живот – цветовете и тяхното съчетаване.

Противно на общоприетото схващане, да се наслаждавате на страхотен сексуален живот не означава само да притежавате „технически“ умения на ниво. Сексуалността е един от най-трудните фактори за конкретно определяне, именно поради простата причина, че е по-скоро психологическо, отколкото физиологично усещане. Известно е, че върху психиката влияят и цветовете. Извън тривиалността на дневните и оживените кухни, спалнята е вашето любовно гнездо. Това е пространството, което – с омекотените си текстури, нежни произведения на изкуството и приглушени светлини, би трябвало да улови дълбоко топлината на интимността. В това е ролята на интериора в чувствени цветове.

Да се обърнем към експертите по Фън Шуй

Експертите по Фън Шуй обясняват значението на точната цветова схема. Положително заредената, съгласно Фън Шуй, спалня е онази, която насърчава хармоничния поток на подхранваща и чувствена енергия. Цветовете на тази стая трябва да бъдат такива, че да ви приканват, привличат, вълнуват и успокояват едновременно. Специалистите са на мнение, че освен като място за най-интимните моменти на двойката, спалнята е стаята, в която двамата се отпускат и поради това тя се счита за Ин (тиха) откъм енергия. Повечето познавачи препоръчват ярко червено (Ян) или ярко розово за страстна връзка, като първо трябва да се уверите, че тя е съобразена с останалите елементи в тази стая. Ако не търсите съвет от професионален консултант по Фън Шуй, по правило се препоръчват Ин цветове като пастелни нюанси; и нищо прекалено ярко или наситено. Същото важи и за покривките за легло, както и за цветовете на мебелировката.

Златното правило за цветовете на спалнята според Фън Шуй е да се избягват силните и контрастни цветове. Виолетови, лавандулови, жълти, сини, бели и сиви могат да допринесат за това вашата спалня да бъде успокояваща.

Стаите за правене на любов или война обаче трябва да бъдат боядисани в червено. Червеното – колкото и клиширано да звучи – е цветът на страстта, защото повишава кръвното налягане, метаболизма и скоростта на дишане, докато синьото представлява мир и спокойствие. То води до отпускане, забавя метаболизма и потиска апетита. Използвайте този цвят, ако вие и вашият партньор често сте в спорове. Този цвят може да облекчи ситуацията и да ви повиши настроението. А комбинирайки стабилността на синьото и енергичността на червеното, лилавото е цветът на емоцията. Използвайте този цвят, ако желаете дълготрайна любовна връзка.

секс магазин
Затвори менюто
×
×

Количка