Тръпката си е отишла… Как да си я върнете?

Когато се запитате защо няма страст във връзката ви, първо трябва да се вгледате в себе си и да намерите ясна причина. Каква би могла да бъде тя? Може би живеете комфортно с партньора си, но липсва чувството за дълбока емоционална ангажираност. Връзката е наред, конфликти няма – значи, това е всичко. Или може би и двамата сте престанали да полагате усилията, които сте правили преди, защото сте твърде заети с кариерата, децата и ред други задължения?

За да стигнете до правилния извод, е нужно самоовладяване.

Самоовладяването означава трезва преценка на самия себе си и приноса ви във връзката. Спомняте ли си кога с партньора си се срещнахте за пръв път? Когато за пръв път сте били заедно, когато след това винаги сте давали всичко от себе си, защото любовта на партньора ви е събудила за очарованието на секса. Работили сте усилено, за да измисляте креативни идеи за срещи и разговори, стремели сте се да покажете най-доброто от себе си, независимо от обстоятелствата.

Замислете се: кога това спря и защо?

Първоначално постигнахте любов и щастие, защото бяхте напълно ангажирани с това да отговорите на нуждите на партньора си. Чувствахте дълбоко ниво на радост и пълнота, при това въпреки ежедневните задачи, защото вашата изключителна отдаденост е радвала партньора ви и изграждахте трайна връзка. Онези мощни положителни емоции, които чувствахте, бяха отразени в половинката ви; и това споделяне ви е направило още по-позитивни.

Щом се налага да подновите страстта във връзката си, това означава, че сте загубили отдадеността и енергията, които първоначално са били там; и негативните емоции са започвали да заменят положителните.

И когато започнете да мислите негативно за партньора си, неизбежно се отвръщате от него физически и емоционално.

Създаването на взаимоотношения, каквито желаете, зависи от вашето ниво на ангажираност към желания резултат. За целта трябва да се самоовладеете.

Трите нива на успеха в стремежа да възвърнете страстта във връзката

Първото ниво се фокусира върху разбирането на това, което искате. И след като сте разбрали, вие вече знаете какво търсите.

На второ ниво постигате емоционално майсторство, където започвате да чувствате емоционално привличане, което ви води към желаните резултати.

Третото ниво е физическото майсторство. Всички искат да бъдат първи тук, но не можете да постигнете физическо майсторство, без да овладеете първите две нива. Когнитивното и емоционално овладяване ви позволяват да се съсредоточите върху това, което трябва да направите. Това изяснява вашата емоционална ангажираност.

Например, вие сте осъзнали склонността си да се оттегляте физически и емоционално от партньора си, когато има проблеми и сте наясно, че тази тенденция води до загуба на страст във връзката ви. Няма да можете да спрете този модел, докато не се ангажирате да обусловите нов отговор. Едно от 10-те основни правила на любовта е никога да не се забивате в повтарящи се модели, които ви спъват, защото те водят до липса на страст във всяка следваща връзка. Трябва да намерите начин да прекъснете модела и да създадете нови резултати.

Насочващи въпроси

Какви ограничаващи вярвания ви пречат да чувствате и да изразявате страст към партньора си? Страхът ви от провал или отказ ли е? Кои защитни механизми показвате, когато се чувствате застрашени и как те унищожават страстта във връзката ви? Къде не си пасвате сексуално, имате ли различия относно начините за правене на секс или използването на секс играчки?

Когато можете да си отговорите на тези въпроси и да се ангажирате с въвеждане на нови отговори, това ще означава, че вие сте се овладели. Разбрали сте как да върнете страстта във връзката и сега можете да се съсредоточите върху създаването на щастливото партньорство.

секс магазин
Затвори менюто
×
×

Количка