You are currently viewing Скуиртване – какво и как

Скуиртване – какво и как

„Здравейте, искам да попитам относно скуърт – оргазъмът. Каква е течността, която изтича. Има ли различен интензитет на струята, мъжете дали се смущават от това нещо и всичко, което се сетите може ли повече информация. Благодаря“

За това какво представлява течността, която излиза при скуиртване са се водили и все още се водят доста спорове. Основно теориите се делят на два лагера – единият твърди, че скуирта е всъщност урина, другият лагер  настоява, че не е. И наистина, ако погледнем последните изследвания по въпроса, ще видим, че скуирт течността съдържа някакъв процент урина. Това се дължи и най-вече на факта, че тя произлиза от пикочния мехур. Но реално съдържа и не малко други съставки, като течност, подобна на семенната, както и глюкоза и фруктоза.

Тъй като няма достатъчно изследвания върху консистенцията ѝ, по-разпространената теория е точно това – да, има урина в тази течност, но има и други вещества и елементи. Това също може да се дължи на факта, че понякога, по време на скуиртване може да се случи и еякулация (която е различна от скуирт), която като течност да попадне в скуирта. Женската еякулация е различна от скуиртване – тя произлиза от “скин” жлезите, които се намират от страни на пикочния мехур (наречени още “женската простата”). Течността също е различна – по-скоро бяла и по-гъста, за разлика от прозрачната консистенция на скуирта.

Противно на очакванията – еякулацията се случва при повече жени, от колкото скуиртването (54% срещу 5%). Което е всъщност и важно уточнение – не всеки може или иска да скуиртва. Въпреки, че като усещане е освобождаващо и оргазмично е възможно да се притеснявате и да не желаете да се случи, тъй като усещането напомня донякъде и изпикване. Може и да го свързвате с определени стереотипи от порното и да не искате да се асоциирате с тези стереотипи. Или пък да усещате натиск от партньора това да се случи, което да Ви пречи да се отпуснете и да се насладите.

Как да скуиртвам?

Ако все пак искате да скуиртвате, но не знаете как – има няколко начина. Първият е при интензивна стимулация на клитора – било то с magic wand (линк?) или нещо друго, което е със силен вибрационен режим за интензивна стимулация. Другият,  по-лесен начин е да използвате G-spot вибратор или партньорът да Ви стимулира с ръка. При пенетрация с ръка пръстите трябва да са леко свити и движението, което е да извършват да е нещо подобно на “ела тук” :). Опитайте различен интензитет, ритъм, дълбочина. Дори да изпитвате удоволствие не е абсолютно гарантирано, че ще скуиртнете. Моят съвет е да не се напъвате, а да се опитате да се насладите на процеса и ако се случи скуиртване – още по-добре. За повечето партньори е супер удоволствие да видят партньорката да скуиртва, но ако се притеснявате от неговата реакция – говорете предварително по въпроса.

Не се колебайте да зададете вашите въпроси към Ванина.

Ще получите отговор от експерт напълно безплатно и дискретно, благодарение на нашата рубрика „Попитай експертите“.

[contact-form-7 id=“77591″ title=“Форма за контакти 1″]

В случай, че желаете да проведете личен разговор с Ванина Уолеб, можете да се свържете с нея чрез нейната facebook страница Vanina Tsoneva – intimacy coach.