You are currently viewing Сексът като фитнес: кои мускули стяга и как извайва фигура?

Сексът като фитнес: кои мускули стяга и как извайва фигура?

По време на секс се изразходва изключително много енергия, а както знаем, така се изгарят калории. Оттук следва, че редовните сладострастни занимания помагат на тялото ни да губи килограми. Как точно става това?

Сексът увеличава притока на кръв към мускулите, кара ги да се съкращават, ускорява сърдечния ритъм и топи мазнините. Напълно прилича на тренировка, но с тази разлика, че е далеч по-приятен за практикуване…

Какво казва биологията?

Сексът, който завършва с оргазъм, влияе ползотворно на хормоните, забързващи метаболизма. По думите на сексолозите самите кулминационни моменти позволяват да изваем тялото си, стимулирайки растежа на мускулните тъкани.

Учестеното дишане и интензивното движение подобряват кръвообращението и укрепват сърцето. Така си газантриаме крепко здраве на кръвоносните съдове, държим лимфния дренаж под контрол и не страдаме от натрупване на излишни течности и запушвания в кръвния поток.

От друга страна, покачването на телесната температура и потенето способстват за изхвърлянето на токсините от организма.

Сексът като фитнес

Физическите усилия, познати от фитнес залата, могат да бъдат много по-привлекателни, когато се случват по време на секс. Освен психологическите ползи, сексът буквално може да ви даде мечтана фигура, защото:

Стяга мускулите на дупето

Не става дума за анален секс, а за пози, при които седалищните мускули биват натоварвани активно. Това се случва не само в „кучешката“, но и във всяка друга позиция, предизвикваща движение в ханша или високо повдигнати крака.

Изглажда целулит

Това е неизбежно по време на секс. Независимо от позата, външната и вътрешната част на бедрата, корема и „паласките“ се натоварват. Щом се отдаваме на редовен, интензивен секс, целулитът просто няма шанс.

Намалява риска от поява на „желирана ръка“

Неприятният външен вид на отпуснатата мускулатура и увиснала кожа се забелязва всеки път, щом махаме за поздрав или дори само вдигнем ръка. Тогава вътрешната част, или трицепс, разположен под рамото и преди лакътя се тресе като желе.

Най-тривиалните фитнес упражнения могат да подействат върху тази упорита зона, но ефектът за видимо стягане и извайване е постижим и чрез секс. Просто се отдайте на забавления във всяка поза, в която ръцете активно участват за опора.

Подобрява гъвкавостта на тялото

Достигането до оргазъм и неговото изживяване са моменти, в които тялото неволно се извива и дори остава в тази позиция, докато се наслаждава на кулминацията. Това помага за тонуса на мускулите, разтяга сухожилията, възвръща гъвкавостта на ставите и дори намалява риска от проблеми с гръбначния стълб.

Секс за по-плосък корем

Мечта за мнозина е постигане на корем „дъска“ или пълен пакет „плочки“. Всъщност движенията по време на секс представляват ефективен фитнес най-вече за тази част на тялото – както при жените, така и при мъжете. Именно коремната област е най-натоварената, наред с ханша и бедрата. Върху тези мускули се пада най-големият дял от тренировката, дори ако се придържате към класическата ми

сионерска поза.