You are currently viewing Сексът и алкохолът. Най-честите последици.

Сексът и алкохолът. Най-честите последици.

Алкохолът може много да подпомогне социалните ни интеракции и реално да ни отпусне достатъчно, за да стигнем до секс. Прекаляването с него обаче, може да доведе до затруднения да стигнем до оргазъм или дори еректилна дисфункция. Ето и най-честите последици от изпиването на няколко питиета в повече.

Сетивността по цялото тяло намалява, и да това включва гениталиите

Като цяло изпиването на една-две чашки повече може да окаже доста голямо влияние на това какво и как усещаме. Алкохолът в по-големи количества има свойството да намалява както усещането за болка, така и това за удоволствие. Какво значи това? Значи, че ако си пийнал/а малко повече е възможно да не можеш да се възбудиш достатъчно, тъй като не усещаш докосванията и удоволствието. Възможно е да ти е трудно да свършиш, a още по-вероятно е да имаш затруднения с ерекцията си. Възможно е и да не усетиш някаква физическа болка по тялото, което може да е опасно.

“Пияният секс” като цяло е доста по-опасен, от този, в който си в кондиция

Сексът след напоителна вечер е доста по-рисков. Както споменах по-горе самите ти усещания са притъпени, което прави вероятността да пренебрегнеш нещо притеснително доста по-голяма. Но, в същото време, алкохолът ни прави доста по-безразсъдни и склонни да поемаме рискове. Т.е. ако използваш протекция по принцип – вероятността да не използваш такава след няколко чашки е доста по-голяма. Или ако просто го вадиш и свършваш навън (който метод не е най-надеждния по принцип;) е доста вероятно, ако си пийнал да не се усетиш навреме и да не успееш да го извадиш преди еякулацията.

Много по-трудно е да четеш партньор/а когато си пиян/а

В същото време, докато се опитваш изцяло да се съсредоточиш върху това какво се случва с теб е съвсем възможно да не успееш да прочетеш невербалните знаци и сигнали, идващи от партньора. Най-проблемните ситуации по отношение на граници и съгласие често са под влиянието на алкохола, когато не само не можем да заявим определени граници, но и не винаги можем да ги прочетем/разберем. В такива моменти е и доста възможно да не разбереш, че прекрачваш някоя своя граница и да осъзнаеш това на по-късен етап и на по-трезва глава. Алкохолът не е враг на секса – напротив, той може да ни помогне да свалим задръжките, които имаме и които ни пречат да се насладим на момента. Прекаляването обаче с него, може да доведе до доста разочароващо и рисково преживяване.

Не се колебайте да зададете вашите въпроси към Ванина.

Ще получите отговор от експерт напълно безплатно и дискретно, благодарение на нашата рубрика „Попитай експертите“.

[contact-form-7 id=“77591″ title=“Форма за контакти 1″]

В случай, че желаете да проведете личен разговор с Ванина Уолеб, можете да се свържете с нея чрез нейната facebook страница Vanina Tsoneva – intimacy coach.