You are currently viewing Сексапил: какво означава в действителност?

Сексапил: какво означава в действителност?

Думата „сексапил“ масово се използва, за да се опише човек, сексуално привлекателен за другите. Но дали с това се изчерпва значението на думата? И защо някои хора са „по-секси“, без да имат фрапиращо красива външност и подчертани прелести на тялото? Оказва се, че сексапилът може и да няма общо с външния вид. Сексуалността идва отвътре и е по-лесно да я постигнете, отколкото си мислите…

Истинските значения на понятията:

Думата „секс“, преведена от английски, означава „пол“, както и „секс“ по начина, по който и на български го разбираме. От своя страна, „сексапил“ (от английски: “sex appeal” – „сексуална привлекателност“) – това е способността на човек да възбужда сексуално хората, които го виждат или се намират около него. Другият нюанс на значението е: сексуална атрактивност, възникваща веднага при среща с друг човек. Или очевиден потенциал да бъде заинтересован, или развълнуван другият в сексуален аспект. Сексапилът включва не само външен вид, но и стил, индивидуален чар, а понякога просто тембър на гласа, сила на погледа, великолепна усмивка, дори някакъв дребен недостатък, който всъщност допълва картината в положителен смисъл – разбира се, в очите на обекта на привличане.

Как да разберете, че притежавате сексапил?

Ако излъчвате сексапил, това означава, че притежавате нещо, което кара хората от противоположния пол да пожелаят да бъдат възможно най-близо до вас, или дори да поискат да се обвържат с вас. Това е мощност, която невинаги е лесно обяснима, тъй като мнозина се питат с какво толкова една недотам красива и дори леко пълна дама е съблазнила за един добре изглеждащ, строен мъж (например).

Сексапил: от какво е съставен?

Сексапилът е съвкупност от очарование, което следва да произтича от душата, ума, тялото, езика, жестовете, енергията и поведението – т. е. цялостното излъчване на човека. Човешкият ум е хиляди пъти по-сложен и уникален, а това, което наричаме душа, представлява най-дълбоките части във вас, определящи вашето същество. Тяхната стойност е отвъд думите и изобщо, извън измерването. И когато се говори за сексапил, това е за някого, чиято съвкупност от душа-ум-тяло се харесва на отсрещния.

Ако все още има хора, които си падат по старата идея, че сексапилът зависи изцяло от красивото тяло, става ясно, че грешат. Може да бъдете физически много привлекателни, но ако пренебрегвате ума и душата си, няма да излъчвате сексапил. Това е причината за множество разочарования при първи срещи и влошаване на взаимоотношения. От друга страна, по-мъдрите хора изграждат своята сексуална привлекателност не само чрез красотата на телата си, но и с блясъка на умовете си, нежността и жизнеността на душите си. В такива случаи тотален сексапил е налице и с негова помощ могат да се създават по-трайни връзки.