You are currently viewing Помощ! С партньора ми не правим секс

Помощ! С партньора ми не правим секс

В нашата рубрика „Попитай експертите“, Ванина Уолеб отговаря на Вашите въпроси. Напълно дискретно, получавате експертен отговор. Споделяме с вас отговор на поставен въпрос, свързан с липсата на сексуални контакти с партньора, когато това създава напрежение и проблеми в отношенията. Липсата на желание е често срещано оплакване сред жените и причините могат да бъдат изключително много. Желанието между двама човека се нуждае както от здравословна доза индивидуализъм и разстояние, за да има въздух да гори, така и от достатъчна близост и интимност, за да се чувства безопасно да се разгори. Ако не получавате достатъчно прегръдки, целувки и моменти на заедност в ежедневието си е възможно да няма достатъчно близост и да не можете да превключите от нулева близост директно на сексуална тема. Ако пък има прекалена близост – споделени грижи, разговори основно за битовизми и задължения и в повечето случаи излизате и правите неща заедно – желанието се задушава и не му се дава достатъчно разстояние. Поиграйте с тези две концепции и поговорете с партньора и вижте къде и как мога да се направят промени. Отделен момент е, че ако има неразрешени конфликти във връзката, сърдене, цупене и несподеляне е много трудно да говорим за пълноценен сексуален живот. Важно е да свикнете да водите трудни и некомфортни разговори, за да оцелеят отношенията Ви. Ако по принцип нямате желание и не е нещо, което свързвате с връзката (т.е. нямала сте желание и в предишни връзки и не мастурбирате) е възможно да има фактори, които влияят на желанието Ви по принцип.

Ето и някои въпроси, които могат да бъдат и евентуалната причина:

 • Имам ли твърде много стрес в живота си и как мога да променя това?
 • Взимам ли някакви лекарства – антидепресанти, лекарства за диабет?
 • Изпитвам ли болка или дискомфорт по време на секс?
 • Чувствам ли се добре и комфортно в тялото си?
 • Чувствам ли се желана?
 • Имам ли чувство на срам или страх, което обвързвам със секса?
 • Получавам ли правилната стимулация по време на секс и мога ли да стигна до оргазъм?
 • Харесва ли ми сексът, който правя и това ли е секът, който ИСКАМ да правя?
 • Мога ли да се отпусна достатъчно в момента, в усещанията и в тялото си?
 • Има ли някаква травма, или някакво събитие, което е оказало влияние върху живота ми по един или друг начин?

Виждате, че причините за липса на желание биха могли да бъдат многобройни. Бих започнала с тези въпроси и регистрирайки кои от тези фактори присъстват в момента в живота Ви – да видите можете ли да промените ситуацията. Като общовалиден и подпомагащ процес към това, винаги препоръчвам завръщане към удоволствието и Вашата си собствена еротика. Това може да постигнете чрез многобройни техники – от дихателни упражнения и медитация, до простото взимане на топъл душ и фокусирането върху усещанията Ви. Докосването на тялото Ви без конкретна причина, хапването без дистракции и с тотален фокус върху храната, движението, танцуването. Намерете начин да се чувствате отново в тялото и в себе си 🙂

Не се колебайте да зададете вашите въпроси към Ванина.

Ще получите отговор от експерт напълно безплатно и дискретно, благодарение на нашата рубрика „Попитай експертите“.

  В случай, че желаете да проведете личен разговор с Ванина Уолеб, можете да се свържете с нея чрез нейната facebook страница Vanina Tsoneva – intimacy coach.