You are currently viewing Първа среща и секс: аргументите “за” и “против”

Първа среща и секс: аргументите “за” и “против”

Секс на първа среща… определено това е тема табу, особено за дамите! Но нека бъдем честни – невинаги всичко върви по план, а и все пак живеем веднъж, нали? Въпреки всичко… правилно ли е да правим секс на първа среща? Е, днес сме ви подготвили няколко интересни аргументи “за” и “против”!

“За” секс на първа среща

 1. Без обвързване. Сексът може да бъде САМО секс – без запознанство с родителите, без дълбока връзка – просто едно супер забавление.
 2. Страст, която си заслужава. Ако човекът с вас ви харесва, то той няма да мисли за това кое е правилно и кое – грешно (и най-вече според кого). Ако усещате страст помежду си, впуснете се! Определено ще си заслужава.
 3. Без разговори. Сексът за една нощ е ‘просто секс’ – не трябва да се гушкате и да говорите за дълбоки теми – лягате и заспивате, наслаждавайки се на момента.
 4. Можете да си позволите да бъдете егоистични. Без преструвки и шоу, без изкуствени оргазми – помислете за себе си и за вашето лично удоволствие. Това със сигурност ще се оцени и от човека отсреща.
 5. Моментално ще разберете дали това е човекът за вас. Ако сексът не е добър, то има ли смисъл да търсите общ език извън леглото? Помислете добре. Все пак не искате да отделите месеци, да се влюбите, а след това да разберете, че половинката ви не става в леглото, нали?
 6. Не си мислете, че ще загубите дадения партньор, ако правите секс на първа среща. В случай че човекът отсреща наистина ви харесва, то той няма да помисли нищо лошо за вас, ако се впуснете в сексуално забавление. Ако сексът е добър, то най-вероятно ефектът ще бъде дори обратен и водещ до още по-сериозни отношения.

“Против” секс на първа среща

 1. Не правете секс, защото човекът отсреща го иска. Не се чувствайте длъжни да задържите някой със секс, ако не се чувствате готови – откажете.
 2. Безопасността винаги е най-важна, не забравяйте това. Ако нямате предпазни средства, по-добре оставете секса за следваща среща. А ако търсите висококачествени презервативи, ние от Passion.bg имаме няколко ТОП предложения тук.
 3. Той не иска да използва презерватив, иска да му имате доверие… Откажете!
 4. Пияни сте. Е, в такъв случай помислете добре дали искате да правите секс с този човек. На сутринта може да усещате тотално различни емоции.
 5. Той не пие, но ви предлага алкохол. Е, това не говори добре. Червен флаг не само за секс, но и за бъдеща комуникация.
 6. Принципите ви не ви позволяват да правите секс на първа среща. Няма писани закони за това, всеки човек има своето лично мнение. Затова помислете добре и се фокусирайте върху вашето лично мнение.

Е, вече знаете някои от най-често срещаните аргументи “За” и “Против” секса на първа среща… В крайна сметка няма писани закони, вие сами трябва да усетите кое е най-доброто решение за вас.