Първа среща в 10 теми, които не са за времето навън

Първа среща в 10 теми

Първа среща в 10 теми, които не са за времето навън

Първите срещи могат да са много изнервящи. Първо, още не познаваме човека отсреща и не сме сигурни доколко можем да се отпуснем пред него. Второ, точно по тази причина се притесняваме да обсъждаме някои от най-интересните за нас теми, защото не сме сигурни дали няма да го отегчим или отблъснем. И ако двамата сме движени от подобни страхове, срещата се превръща в изключително скучно и неловко преживяване, което нямаме търпение да свърши.

Днес обаче ще ви помогнем да направите първата среща с нова половинка по-интересна, давайки ви идеи за 10 готини теми, които да обсъдите.

1. Ако точно сега можеш да заминеш някъде, къде би отишъл?

Ако отговорът е “никъде”, вкарали сте си автогол. Ако обаче започне да изброява дестинации, имате интересна тема за разговор, обсъждайки техните специфики.

2. Кажи ми нещо, което никога не бих предположил за теб.

Има лек флирт в тази реплика, но не изцяло. Демонстрира интерес към човека отсреща, а и носи закачлив оттенък.

3. Коя е твоята мечтана професия?

Получавате отговор на въпроса какво го вдъхновява и мотивира, откривате качества на характера, които пасват (или не) на вашия.

4. Ако не трябваше да работиш, за да живееш, как би живял?

Отговорът тук ви показва интересите на човека, както и неговите ценности.


5. Имаш ли любим сериал?


В епохата на сериали от ранга на “Игра на тронове”, “Западен свят”, “Живите мъртви”, “Теория на големия взрив” и други, този въпрос е от изключителна важност. А и показва много за личността, т.е. дали е склонна да се забавлява пред телевизора, или предпочита само да следи новините.

6.Кое е най-спонтанното нещо, което си правил?

Въпрос, който предразполага бъдещия ви партньор да говори за себе си, да споделя, но не прекалено. Ще научите много за личността му, защото за едни отговор на въпроса е, че са скочили с бънджи след бас, а за други: че са поръчали не пеперони, а хавайска пица.

7. Кой е най-лошият начин, по който са опитвали да те свалят?

Или с други думи: още в началото разберете какво да не правите.

8. Покажи ми какво последно си слушал в Spotify.

Начало на страхотна тема за разговор, ако музикалните ви вкусове съвпадат. Ако на дисплея обаче се покаже “Шушана”, а това не е вашият стил музика, може да се получи доста неловко.

9. Вкъщи или на клуб в събота вечер?

Въпрос от първостепенна важност. Ако вие сте интроверт, а се окаже, че човекът отсреща е екстроверт, връзката ви буквално би била невъзможна. Да, в началото може да направите компромиси със себе си, но скоро ще разберете, че основните ви интереси изобщо не съвпадат. И това ще ви отдалечи един от друг.

10. Коя беше последната новина, която ти направи впечатление?

Този въпрос крие известна уловка, защото ако започнете да обсъждате политика, а вижданията ви не съвпадат, може всичко да приключи, преди да е започнало. Но пък и навреме ще изясните гледните си точки, което също е добре, за да не се разочаровате на по-късен етап.

Лого Passion.bg