You are currently viewing Най-известните реални сексуални сцени във филми

Най-известните реални сексуални сцени във филми

Не е тайна, че прекомерната близост между „просто колеги” на снимачната площадка може да прерасне в истински сексуален акт. В това няма нищо необичайно, предвид факта, че сме хора, все пак. И още – успех имат не актьорите, които „играят”, а онези, които преживяват…

Вижте набор от най-известните сцени във филми, в които играта е преминала в реална, за потрес (или по-скоро, радост) на режисьорите.

Робърт Патинсън във филма „Little Ashes” от 2008 г.

Когато Патинсън е призован да играе сюрреалистичния художник Салвадор Дали, е бил наясно, че ще изискват от него сцена с мастурбация. В последвало филма интервю актьорът разкри, че заснетото в сцената е напълно реално. Когато го попитали защо не се е преструвал, Патинсън отговорил: „Опитайте. Мога да ви кажа точно сега, няма шанс. Просто не работи.“ Единствените му притеснения били, че сцената може да съсипе кариерата му, но това е било напразно, тъкмо напротив – мастурбаторските му сценични умения му дали още няколко подобни предложения за роли.

Актьорският състав на филма от 2013 г. „Нимфоманка“ — Шайа ЛеБьоф,  Ума Търман, Шарлот Генсбур, Стелан Скарсгард

Продуцентката на този филм Луиз Вест е карала звездите да симулират своите сексуални сцени така, както ги чувстват, след което са довели двойници, за да заснемат несимулирани същите сексуални сцени. И по-късно, вече в постпродукцията, те са използвали цифрови ефекти, за да комбинират двете.

Мадона във филма “Тяло на показ” от 1992 г.

Едва ли за някого би било изненада. Мадона, която освен всичко друго, се самонарече и мисионерка в секса, открито признава, че никак не е симулирала удоволствие в сексуалните си сцени с Уилям Дефо.

Джули Кристи и Доналд Съдърланд в „Не поглеждай сега“

В тази класика, датираща от 1973 г., сексуалната сцена е повече от въздействаща. Години след излизането на филма слуховете относно нея продължават да витаят, като някои твърдят, че тогавашното гадже на Кристи – Уорън Бийти, е искал секс сцената да бъде изрязана от филма. През 2011 г., бившият изпълнителен директор на филма публикува мемоар, озаглавен „Infamous Players”, в който казва, че е бил на снимачната площадка и е видял как се заснема възмутителната сцена. Той пише: „Беше ясно, че те вече не просто играят. Те ПРАВЕХА СЕКС пред камерата.“

Филмът на Анди Уорхол от 1969 г., “Blue Movie”

И досега се смята, че това е първият американски филм, включващ истински секс в лентата. В сюжета на филма Вива и Луис Уолдън просто се мотаят в апартамента си в Ню Йорк, говорят за теми като войната във Виетнам, готвят, къпят се и накрая, си спретват несимулиран секс. Филмът е имал успех в кината на големите градове на САЩ, но при опит да бъде представен в кино в Ню Йорк, екипът е отнесъл глоба от 250 долара за непристойност.