Най-добрите книги за секс

Най-добрите книги за секс

Както се казва, книгата си е книга и интелектуалният ѝ принос не може да се сравни с нищо визуално поднесено. Дали ще бъде под формата на книжен предмет, или в електронен формат, тя действително помага за развитието на мозъка. А има и книги за секс, от които можете да научите много. Нека видим кои са петте най-добри такива на всички времена, които не са “50 нюанса сиво”:

1. „Кама Сутра“ – Маланага Ватсяяна

Посочва се за най-известната еротична книга на всички времена. Древните индийци са били достатъчно прозорливи да разбират значението на изкуството любов – и да го владеят. А който не го владее, се учи. „Кама Сутра“ представлява компилация от древни индийски текстове, говорещи за изкуството на любовта и удоволствието с използване както на петте сетива на тялото, така и на ума, дори и на душата. Знаменитата книга е написана през IV век от н.е. от индийския философ Маланага Ватсяяна като наръчник за мъже от висшето общество, но всъщност има и по-широко приложение, тъй като обяснява подробно за възбудата, храненето, позите, прелюдията и цялостното поведение, предразполагащо към красив секс. Определено древните са били напред с материала и има какво да се научи от тях…

2. „Жюстин или Неволите на добродетелта“ – Маркиз дьо Сад

Публикувана за първи път през 1791 г., тази книга на маркиз дьо Сад разказва историята на младата прислужница Жюстин, която осиротява и практически губи всичко. Книгата проследява борбата на момичето да пази честта си, въпреки че преминава през ужасни ситуации, в които добродетелите ѝ са брутално изнасилени. Самият благородник, авторът на книгата, е бил скандална личност. Смята се, че той е белязал началото на садизма като течение в секса. Маркизът пише по-голямата част от творбата си от затвора. Така или иначе, неговите книги му по онова време са били заклеймявани като кощунствени, защото са нарушавали морала.

3. „Едно съблазняване на седмица“ – Бети Хърбърт

В тази книга се разказва за това как една съпруга решава да затопли отношенията си с половинката си след десет години брак. Те се обичат и не желаят раздяла, но въпреки това сексуалният живот на двойката е в спад. За да спасят брака си, съпругата предлага следното предизвикателство на мъжа си: в продължение на една година двамата трябва да се съблазняват веднъж седмично. Това не е зле като идея и практика, от която можете да се възползвате, ако в брака ви е настъпила криза…

4. „Любовникът на лейди Чатърли“ – Д. Х. Лорънс

Книгата на автора първоначално е била издадена в Италия, защото в родната му Англия се е считала за скандална. В нея се разказва за лейди Чатърли – жена, изпълнена с желания, които не може да удовлетвори със съпруга си инвалид. Тя намира сексуален отдушник в човек от работническата класа. Романът е красиво написан, вълнуващ от началото до края. Книгата и до днес се счита за класика, а по онова време е поставила въпроса за сексуалната свобода и правото на избор, смятани за немислими.

5. „Къщата на щастливите Буда“ – Жоао Убалдо Рибейро

Бразилският автор е издал тази своя творба през 1999 г. на база разкази, изпратени от мистериозна жена. Валентина, на 68 години, споделя своите сексуални приключения – живот, изпълнен със забавление и удоволствие. В книгата всичко е описано подробно, без скриване на шокиращи детайли и сцени.

секс магазин
Затвори менюто
×
×

Количка