You are currently viewing Митове и истини за аналните душове

Митове и истини за аналните душове

Ако никога не сте използвали анален душ, нека уточним какво представлява – това е уред, удобен и практичен, напълно безопасен, с който се грижите за ректалната си хигиена, като си правите анални промивки с него. Освен да бъдете чисти, целта на подобен род измиване е да се предпазите от нежелано изпускане на фекалии по време на анален секс.

Употребата на  анален душ се явява и обект на противоречиви мнения, водещи до разпространение на заблуди. Ще разгледаме кои са те, като разясним къде е истината.

Мит: Ако не си направите измиване с анален душ, задължително ще се изпуснете по време на секс

Когато става въпрос за анален секс, позивът за голяма нужда не се случва толкова често, колкото предполагате. Човешкото тяло е проектирано така, че да задържа отходния материал в дебелото черво, преди той да премине към ректума – точно тогава идва и усещането, че е време да се отиде до тоалетна.

Дебелото черво се намира на достатъчно разстояние от ректума, което означава, че е по-нагоре в тялото ви, отколкото пенисът, дилдото или пръстите могат да достигнат по време на анален секс.Неконтролираното изпускане на отходен материал обикновено се предизвиква от или твърде грубо анално проникване, или от недостатъчна бърза реакция при позив – но не и поради липса на предварително направен анален душ.

Мит: Ако си направите промивка с анален душ, това гарантира неизпускане по време на анален секс

Аналните душове не са магически уреди, които изцяло премахват екскрементите. Дори да правите душа десет пъти на ден, което изобщо не се препоръчва, това не гарантира, че няма да възникне нежелан инцидент. Тялото на човека е удивително непредсказуемо, така че най-добрият начин да избегнете проблем, е буквално да слушате червата си, които сигнализират за опасност…

Мит: Аналните душове са само за промивка

Съвсем невярно – аналните душове са чудесни за стимулираща игра и могат да доставят сексуално удоволствие.

Мит: Аналните душове могат да разранят лигавицата на ректума

Това би могло да се случи само при много груба, съвсем погрешна употреба. Все пак, нараняването е малко вероятно, тъй като повечето аналните душове се произвеждат от безопасни, приятни за органите материали.

Аналните промивки биха могли да повредят микрофлората на ректума и естествения ритъм на изхожданията, ако се извършват прекалено често или преди всяка анална секс сесия.

Мит: Няма нужда от промазка, тъй като при аналния душ се използва вода

Използването на лубрикант не само, че не е излишно, но дори е препоръчително. За начинаещите аналният душ може да предизвика лека болка, но това не би се случило, ако предварително се третира мястото с промазка.

секс магазин