Мастурбация по време на цикъл? Абсолютно да!

За мастурбацията никой не желае да говори, макар че това е едно от най-нормалните неща на света. И ако за мъжете все пак приемаме (понякога с отвращение), че го правят, то за жените това е абсолютната тема табу. Само че знаете ли какво? Представителките на нежния пол също си падат по интимни удоволствия и могат да си ги доставят сами. И го правят, а начините за това са наистина много. Защото, да си го кажем направо, играчките за жени са много повече от тези за мъже. Или поне са със сигурност по-разпространени.

Могат ли обаче жените да мастурбират по време на цикъл? Отговорът е “да” – точно както и могат да правят секс по време на цикъл, стига партньорът им да няма предразсъдъци и чаршафите да не са много ценни. В подобна ситуация всъщност банята е най-добрата опция, но нека не се отплесваме.

След като отговорихме на първия и най-важен въпрос дали е възможно самозадоволяването в “онези дни от месеца”, ще дадем отговор и на още няколко важни питанки.

Може ли да оставя тампона или менструалната чашка по време на мастурбация?

Да. Те по никакъв начин не пречат на процеса, но тъй като в този случай естественото овлажняване липсва, задължително използвайте лубрикант, за да не протриете интимните си части. Най-подходящия вид за себе си можете да изберете тук.

А може ли да го махна?

Ако не ви притеснява възможното изцапване, няма никакъв проблем да го отстраните. В този случай обаче ви съветваме да имате мокри кърпички близо до себе си, защото определено може да ви потрябват. Мастурбацията без тампон или менструална чашка е характерна за дамите, които не си падат по клиторен, а по вагинален оргазъм и проникването е единственият начин да изпитат удоволствие. Можете да сложите хавлиена кърпа под себе си, за да намалите щетите или просто да се отдадете на удоволствия по време на душ.

Мога ли да забременея, докато мастурбирам по време на цикъл?

Всъщност да, ако разбира се, партньорът ви също е част от “играта”. Рискът е минимален, но все пак съществува възможност да заченете, ако половинката ви свърши близо до влагалището ви и в него все пак попадне малко количество сперма. Всички си спомняме от часовете по биология колко миниатюрен е един сперматозоид и как е напълно достатъчен, за да създаде живот. А някои дами влизат в овулация не две седмици след началото на цикъла си, както е по учебник, а непосредствено след него. Биология, какво да я правиш.