Любопитни факти за дилдото

Любопитни факти за дилдото текст върху червен фон. На снимката е изобразенаръка, която държи банан,

Дилдото е сред най-употребяваните секс играчки, защото наподобява формата на мъжкия полов член. Разликата между него и реалния пенис обаче е в това, че може да се избира размера по желание и никога, буквално никога не пада! По статистически данни, дилдата представляват втория най-популярен вид секс играчки в света след вибраторите.

Ето и още любопитни факти, свързани с тази толкова вълнуваща играчка за секс:

Наименованието „дилдо“

Никой не знае със сигурност откъде идва думата „дилдо“. Според една теория, произходът на това име има общо с италианската дума „diletto“, означаваща „наслада“. А най-ранното писмено свидетелство на думичката „дилдо“ е открито на английски през 1593 г. – поне така твърдят историците. Именно по това време във Великобритания се появява и първият изкуствен фалос. Дори великият Уилям Шекспир е използвал думата „дилдо“ в „Зимната приказка“, и то с истинското му значение…

Преведена на други, широко използвани езици, думата „дилдо“ звучи по следния начин:  „godemiché“ е на френски и се превежда като „играчка във формата на пенис със скротум“. На испански думата е „consolador“, което означава едно нещо – „утешителят“. На руски думата за дилдо буквално се превежда като „фалически имитатор“. Трябва да се признае, че никой народ не греши в превода…

Най-старото дилдо в света

Най-старото дилдо, известно на света, е намерено в пещера на територията на днешна Германия. Смята се, че датира отпреди 30 000 години. Колкото до първите фалоси за мастурбация, установено е, че са били изработвани от камък, заедно с катран, слонова кост, кожа, дърво – явно, в зависимост от разполагаемите материали. Според исторически източници, в Древна Гърция търговците са продавали специални „олисбос“, т. е. кожени дилда, на самотни жени.

Фетишизъм с дилда

По време на китайската династия Хан (206 г. пр. н. е. – 220 г. сл. н. е.) хората често са били погребвани в гробници заедно с най-ценните им предмети, които са включвали и дилда.

В днешно време съществува остров, наречен Dildo Island. Той се намира в Нюфаундленд, Канада и целият е покрит с изкуствени фалоси. Пак там, в Нюфаундленд, има и град, наречен Дилдо. Явно по тези места хората го уважават доста…

Къде по света употребата на дилдо е извън закона?

САЩ са прочути със странните си понякога закони. В щата Тексас, дори и в XXI век, се оказва незаконно да притежаваш повече от шест дилда. Иначе казано, ако се случи да имаш цели 7 дилда, това те заклеймява като престъпник.

Производството на вибратори пък, както и на всякакви други секс атрибути, е съвсем незаконно в Индия, Малайзия и държавите в Южна Африка.

секс магазин
Затвори менюто
×
×

Количка