You are currently viewing Кой прави първата крачка – Той или Тя?

Кой прави първата крачка – Той или Тя?

Ценни съвети за дамите

Искате връзка или само секс? Това е следващият етап на „просто приятелство“, за който копнеете, а обектът на вашето желание не подозира. Едно е ясно – трябва да се предприеме първата крачка, иначе така и ще си останете с неосъществения копнеж.

Жената или мъжът поема инициативата?

Време е да разберете, че доминиращият в този свят отдавна не е мъжът. До преди няколко десетилетия е бил разпространен митът, че винаги той следва да бъде пръв, когато се касае за начало на връзка. А знаете ли, че това е не само отживелица, но дори повече – това е било и си остава напълно необоснован аргумент. И в минали времена, когато мъжът е предлагал, невинаги се е заформяла хармонична връзка. Казано с други думи – това, че той се е осмелил да разкрие чувства или намерения преди вас, не означава, че всичко между вас ще бъде хармонично.

Рецепта за любов и секс няма

Нито възрастта, нито положението в обществото, нито хобитата и интересите, нито полът са фактори, които да определят кой ще направи първата стъпка към начало на интимна връзка. Важни са по-съществени неща като: единност във възгледите, единомислие в секса – какво ви харесва и какво не; дали да използвате секс играчки или да си останете консервативни в това отношение, искате ли да създадете семейство, или не, и т. н.

А защо той все пак не действа пръв?

Причините могат да бъдат една, две или повече. Може би наистина не ви желае, а може би е просто срамежлив, стеснителен или се бои от отказ. Мъжете също са уязвими създания, като в много случаи са емоционално по-слаби от жените. Когато той не смее да действа пръв, вашата инициатива ще го насърчи. Ако се определя като полово слаб, това също е сериозна причина да не предприема първа стъпка.

Предимствата за дамата, когато тя прави първата крачка

Нека изречем истината – ако жената прави първата крачка в разкриване на чувства или намерения за секс, това я прави по-уверена в очите на отсрещния пол. Другото предимство е, че не губите време. Вие заслужавате да знаете дали си струва, или не, защото времето е ценен ресурс и е важно да не се пилее в тайно желание по човек, който няма същия интерес към вас.

Със сигурност няма да сгрешите, ако вие сте първата! Трябва да пренебрегнете страха си от отхвърляне, защото е излишен. Какъвто и да е неговият отговор, вие като дама нищо не губите. Тъкмо напротив – печелите и в двата случая – и при отказ, и при приемане. Няма мъж, на когото да не му стане приятно, когато разбере, че е обект на желание. От това следва, че вие го ласкаете, независимо дали той ще сподели чувствата ви, или не.