You are currently viewing Компании за етично порно

Компании за етично порно

В предишната статия говорихме за плюсовете от това да гледаме порно, което е снимано по етичен начин. Някои от тях включваха – респект и уважение към нуждите на актьорите, адекватно заплащане и представяне на удоволствието на всички замесени, а не само на мъжете. И разбира се, след като изяснихме въпроса защо е време да ви кажем КАК да гледате етично порно. Важният елемент, който е добре да знаете, че ако искате да гледате етично порно ще трябва да си платите за него. И да – трудно е да си представим, че трябва да плащаме за нещо, което е абсолютно безплатно и достъпно онлайн. Но, както пазаруваме от малки компании, за да подкрепим бизнеса им, така можем и да гледаме порно, което е произведено от малко, независими компании, за да ги подкрепим. Още повече – компаниите в този списък представят качествен продукт, който е доста по-различен от обичайното порно, което ще намерите в pornhub или други tube сайтове.

Ето и няколко компании и сайтове, които можете да посетите за доза етично порно:

ERIKA LUST

Може би най-известното лице на етичното и феминистко порно – Ерика Лъст продуцира многобройни проекти, в които поставя фокуса върху женското удоволствие. Може би най-големият от тези проекти – XConfessions е създаден от хора, които споделят еротичните си фантазии и екипът на Лъст ги заснема. Ерика Лъст е изключително активна в политическо отношение и прави много, за да промени всички нереалистични наративи около порното, като репрезентация, удоволствие и визия.

Four Chambers

Най-артистичният от всички проекти тук – Four Chambers произвежда изключително богато от визуална гледна точка еротично съдържание. Може би неслучайно, главното лице зад тази компания – Vex е артист, завършил визуални изкуства в Лондон. В кратките им филмчета, често пъти има и по-дълбока история или пък са съвременно четене на класически (литературни) произведения. Ако си падате по интересни визии, примесени със супер хот сцени във всякакви динамики (тройки, оргии, хетеро и куиър теми) four chambers е Вашето място.

LUSTERY

Този проект на базираната в Берлин Паулита Паппел е единствения в списъка, който попада в графата домашно/документално порно. Тук можете да видите двойки в реалния живот по време на секс. Като това не значи, че продукцията е супер аматьорска и некачествена – напротив – използвани са хубави камери в приятна среда и качеството е супер. Просто ще видите доста реалистични хора, които правят доста реалистичен секс.

Има ли компании, които харесвате и които не виждате в списъка? Ако да – споделете ги с нас 🙂

Не се колебайте да зададете вашите въпроси към Ванина.

Ще получите отговор от експерт напълно безплатно и дискретно, благодарение на нашата рубрика „Попитай експертите“.

[contact-form-7 id=“77591″ title=“Форма за контакти 1″]

В случай, че желаете да проведете личен разговор с Ванина Уолеб, можете да се свържете с нея чрез нейната facebook страница Vanina Tsoneva – intimacy coach.