You are currently viewing Кои са ТОП 10 ползите от практикуване на редовен секс?

Кои са ТОП 10 ползите от практикуване на редовен секс?

Няма спор, че ползите от секса са наистина много – както за мъжете, така и за жените. Едва ли се нуждаете от допълнителни причини за това така приятно удоволствие, но все пак – тук ще видите кои са ТОП 10 ползи от редовните интимни контакти с вашия партньор!

По-бавно стареене

Да, истина е! Сексът забавя стареенето. След оргазъм мускулите в тялото ви се отпускат, включително и тези на лицето ви. Допълнително, системата на жлезите с вътрешна секреция се активира по време на полов контакт, водейки до повишена работа в яйчниците и простата.

Честият секс се отразява много добре на цялостното състояние на организма, водейки до по-бавно стареене и по-добър външен вид.

Ендрофините, произвеждани по време на секс, създават еуфория

Доказано е, че по време на секс се произвеждат ендорфини. Въпросните такива ни карат да се чувстваме много добре и водят до по-добро настроение.

Та, ако искате да се възползвате от тях, може просто да правите секс, а защо не добавите и ТОП играчка от Passion.bg за още по-незабравимо преживяване?

Добрият секс ще ви накара да се влюбите по-силно в партньора си

Една страхотна причина да правите редовен секс с партньора си, е че ще се влюбвате по-силно в него. Независимо дали сте заедно от години, или седмици, допълнителна тръпка не е излишна, нали?

Помощ срещу инфекции

Знаете ли, че сексът е чудесен помощник срещу инфекции? Е, вече знаете! Учените от университета в Пенсилвания доказват, че секс поне два пъти седмично води до образуване на антитела, които се борят лесно с инфекциите.

Есента вече е тук, ето как да подсилите имунната система!

Изгаряне на калории

Едно от ТОП предимствата на секса е именно това, че се изгараят калории. Да, не са много, но определено е по-добре от нищо. Сексът е една от най-добрите тренировки, няма спор.

По време на полов контакт изгаряте около 4 калории за минута, разбира се, това зависи от позите. Специалисти казват, че за да изгорите 4 шоколадови бонбона, трябва да правите секс 30 минути.

Лек за главоболие

Редовният секс е страхотен лек за хората, страдащи от мигрена и редовно главоболие. Много дами често избягват интимен контакт, като използват репликата “Боли ме главата!”…

Е, вече не важи, тъй като е доказано, че сексът води до по-високи нива на ендорфини в кръвта, а това действа като болкоуспокояващо и силно помага при главоболие.

Помощ при смущения в менструалния цикъл

Едно основно предимство на редовните сексуални контакти при жените е помощ при нередовен менструален цикъл.

Изследвания, проведени от ендокринолозите в Станфордския и Колумбийския университет, са доказали, че дамите, които правят секс поне веднъж в седмицата, се радват на по-редовен цикъл от тези, които се въздържат.

По-добра памет

Научно доказано е, че редовният секс подобрява паметта, като влияе много положително на мозъка, особено на женския. Но как се случва това? Е, правенето на секс води до по-високи нива на естрогени, които допринасят за по-силна мозъчна активност.

Сексът има положително влияние върху психиката

Според учени, провели редица проучвания, сексуалното удовлЗадаване на картинка за публикациятаетворение помага значително за по-добра психика. Хората, които правят секс често, по-рядко изпадат в депресия, благодарение на силните хормони на удоволствието.

Допълнително, по време на секс се отделят допамин и серотонин, които се борят със стреса и минимизират безпокойството. Те също така успешно премахват напрежението и именно за това сексуално активните хора са по-спокойни и уравновесени.

По-дълъг живот

Каква по-добра причина да правите секс редовно от това, че ще удължите живота си и този на партньора ви? Според проучвания, 62% от мъжете и 30% от жените в добро здраве на възраст над 80 години все още правят секс. Интересно, нали?

А на какво се дължи това? Е, сексуалната активност минимизира шанса за поява на сърдечно-съдови болести. Затова и увеличава значително продължителността на живота.