You are currently viewing Кое е подходящото бельо за мъжа?

Кое е подходящото бельо за мъжа?

На пръв поглед при мъжкото бельо сякаш няма голямо разнообразие, но това е само привидно. Няколкото основни вида мъжко бельо – слипове, боксерки и прашки, имат множество дизайни, от най-семпли до смело закачливи.

Удобство – правило номер едно

Предвид особеностите на мъжката анатомия – а именно, че гениталиите са отвън, за разлика от тези на жените, мъжкото бельо трябва да приляга плътно, но не твърде стегнато, около талията и бедрата. В същото време, кройката и материята трябва да осигуряват място за дишане. Накратко – за мъжкото бельо с пълна сила важи главното правило, че то трябва да бъде преди всичко удобно и не прекалено загряващо. Ако е прекалено тясно, бельото може да доведе не само до дискомфорт, но и до неприятно протриване, както и обриви, стигащи до по-тежки кожни раздразнения.

Слипове или боксерки?

Правилният отговор на вечния въпрос по темата – слипове или боксерки са за предпочитане, зависи не само от личния вкус, но и от заниманията на господата. Когато решавате какво да изберете, важно е да имате предвид как изглежда типичният ви ден: спорт, продължително пътуване, работа на компютър, ходене, шофиране, тежка физическа работа и т. н.

Слипове

Много момчета и мъже предпочитат да носят слипове. Други обаче ги намират за неудобни.

Предимства на слиповете:

  • Добро поддържане на гениталиите;
  • По-малко покриване на бедрата – ако сте с по-гореща кръв и не обичате затопляне;
  • Ако бедрата ви са по-обемни, слиповете са по-добрият вариант, тъй като крачолите на боксерките постоянно биха се навивали нагоре.

Недостатъци на слиповете:

  • Те са добре поддържащи, но линиите им понякога могат да се виждат през панталона;
  • Евтините или недотам качествени слипове се впиват в слабините ви и причиняват дискомфорт. Така че заложете на добри марки.

Боксерки

Боксерките са най-популярният избор сред мъжкото бельо поради ред причини.

Предимства на боксерките:

  • Те представляват най-добрата среда между комфорт и поддържане. Плътното прилягане, което предоставят, предлага достатъчна сигурност при занимания във фитнеса и дълги пътувания;
  • Носете боксерки, ако не желаете линиите на бельото ви да се виждат през панталоните, докато мускулестите ви бедра ще изпъкнат на първа линия;
  • Осигуряват необходимото дишане.

Недостатъци на боксерките:

  • Ако много се движите през деня, боксерките не са удобен вариант за вас, тъй като са по-хлабави и не предлагат опората, давана от слиповете;
  • Повече ще ви затоплят, а вие може да не желаете излишна топлина на бедрата си.

Мъжки прашки

В категорията мъжки прашки не може да се говори за траен комфорт. Те са предназначени за секс, забавления, фотосесия на плажа и други подобни изяви, но не и за ежедневно ползване.