Какво е G-точка и как да се стимулира?

Какво е G-точка и как да се стимулира?

Изразът „да ѝ намериш G-точката“ се е превърнал във вид критерий за успешен завършек на сексуалния акт от страна на мъжа – така, че да възбуди партньорката си максимално и да я докара до луд оргазъм. Какво всъщност представлява това местенце при женските полови органи?

Какво точно е G-точка?

G-точката е чувствително нервно окончание, което се намира във вътрешността на влагалището, по-точно – по горната му предна стена. Обикновено е разположено между 5 и 8 см в дълбочина. Ролята на това окончание е една – да предоставя допълнително, мощно сексуално удоволствие на жената по време на секс. Стимулирайки мястото, тя достига по-бързо до оргазъм и еякулация.

Откриване на G-точката и спорове около темата

Точката е кръстена на откривателя си Ернст Грефенберг и на български можете да я срещнете като „Г-точка“. Той я е открил през 1950 г. и е описал явлението в научния си труд, където е подчертал значението ѝ за женския оргазъм. След като Графенберг намира G-точката, и други учени продължават да се интересуват от нейното съществуване. Някои дори са на мнение, че тя е мит и практически такова нещо няма.

Как се стимулира G-точката?

Тъй като Г-точката е свръхчувствителна, тя може дори на секундата да предизвика поява на оргазъм. Има жени, при които всяко докосване довежда до внезапен оргазъм отново и отново, което говори за т. нар. многократни оргазми. G-точката се достига с пенис или с помощта на пръсти, език, дилдо или вибратор. Оргазмите, които са предизвикани от стимулиране на G-точката, по правило са силни, продължителни и често са определяни от жените като „разтърсващи“.

Винаги ли е възможно достигането на G-точката?

Дали ще съумеете да я достигнете, това зависи от редица фактори: анатомичните особености на вагината, дълбочината на разположение на G-точката, дължината и форма на пениса, както и личните сексуални умения на партньора. Позата при сексуалния акт също е от значение и също – либидото на жената и на мъжа.

Стимулация на G-точката cъc ceкc играчка

Най- eфeктивно действащи зa cтимулaция нa G-тoчкaтa ca игрaчкитe c извитo връхчe oт твърд мaтeриaл, както и вибраторите тип „зaйчe“, при които има двa мoтoрa: eдин зa стимулация на клитора и eдин зa връхчeтo нa фалоса, който виртуозно се върти вътре във вагината. Възможно е оргазмът да не се получи от първия път, нo това в никакъв случай не трябва да ви отказва, защото удoвoлcтвиeтo от cтимулaция нa G-тoчкaтa е върховно изживяване и щe ви нaкaрa дa го правите все повече. Достигането на мощен оргазъм ще бъде факт!

секс магазин
Затвори менюто
×
×

Количка