You are currently viewing Каква е връзката между чистия въздух и качествения секс?

Каква е връзката между чистия въздух и качествения секс?

Случайно ли е, че за пълноценна ваканция хората бягат към място сред природата, далеч от големите градове? Както и че се наслаждаваме на по-качествен секс тогава, когато се намираме в дестинация с чист въздух? Въздухът без замърсявания действа благотворно върху всички системи в организма и помага на добрата сексуална функция.

Доказано е, че замърсяването на атмосферата засяга не само белите ни дробове, но и на половата система, либидото и здравето изобщо. Учените отдавна са разкрили силната връзка между качеството на онова, което дишаме, и химическия дисбаланс на репродуктивните хормони. Да видим какво точно прави с нашата сексуалност лошият въздух:

Нивата на женските и мъжките хормони спадат

Сексуалната активност се поддържа от щитовидната жлеза, кортизолът, тестостеронът и естрогенът – т. е. мъжкият и женският хормон, отговорни за страхотния секс, и за доброто настроение. Мръсният въздух дебалансира тяхната работа и негативното му влияние започва да се усеща дори при няколко дни престой на такова място. Възбудата намалява, както и продължителността на самия акт.

Либидото и при двата пола се понижава

Установено е, че замърсяването на въздуха понижава мъжкото и женското либидо с около 30% и дори влияе негативно върху качеството на спермата. Когато в атмосферата има високи концентрации на въглеводороди и тежки метали, това постепенно влошава показателите на произведените сперматозоиди.

Появява се ненавременна еректилна дисфункция при мъжете

Еректилна дисфункция се появява в резултат на напредване на възрастта. Медицината я диагностицира като проблем тогава, когато от нея страдат млади, зрели и сексуално активни мъже. Еректилната дисфункция може да бъде резултат от влошеното качество на въздуха. Учените са открили, че вдишването на фини прахови частици и други замърсители предизвиква възпаление в кръвоносните съдове, лишаващо гениталиите от кислород.

Лошо влияние върху бременните жени и техните неродени бебета

Доказателствата за вредния ефект от излагането на замърсен въздух са достатъчни. Освен на секса, мръсният въздух се отразява зле и на неродения плод, ако бъдещата майка е пребивавала в такава среда дълго време. Някои резултати от проучвания посочват този фактор като отговорен за по-високата детска смъртност, по-ниското тегло на бебето при раждане, недоразвитост на белите му дробове и промени в развитието на детската имунна система.

Решение: бягство в природата!

Замърсяването може да бъде пагубно и при затворени врати на спалнята – въздухът прониква абсолютно навсякъде, и изтощението от излагане на токсични изпарения и тежки метали взима връх над желанието за секс и качественото му изпълнение.

В дългосрочен план има риск сексуалният ни живот значително да пострада. Ефикасно решение е поставянето на пречистватели за въздух и колкото се може повече ваканции на места, разположени далеч от градските замърсявания. При достатъчно наситени с кислород бели дробове хормоните се нормализират, либидото и енергичността се повишават, а всички те са ключови фактори за едно пълноценно интимно изживяване.