Как да използвам лубрикант? 5 прости съвета.

Как да използвам лубрикант? 5 прости съвета.

Някой хора възприемат, че лубрикантът е пикантна подробност към секса, а истината е че всички двойки се нуждаят от лубрикант. Лубрикантът е задължителен елемент от бурната, страстната или нежната авантюра, която сте планирали. Той прави секса по-интересен и приятен. Лубрикантите с вкус подобряват оралните ласки, а стимулиращите улесняват получаването на оргазъм. Изборът от лубриканти е толкова голям, че може да удовлетвори всяко желание. Може да изненадате партьора си с ново попълнение в интимната козметика или да изберете заедно лубрикант, който ще допадне и на двама ви. Моментът на избор е също много вълнуваща част, защото винаги ситуацията се нажежава и в главите и на двамата изникват палави фантазии. Има стотици смазочни материали за различни ситуации, но как да ги приложим правилно?

Вижте 5 прости съвета, които ще ви позволят да изразходвате продукта ефективно, но и икономично.

СЪВЕТ 1. Какво количество ви е необходимо?

Най-малко смазване е необходимо за орален секс. При него лубрикантите се използват предимно за придаване на различен вкус към играта. В процеса се смесва със слюнка, затова е необходимо малко количество. Средното количество е необходимо за вагинален секс, а максималното за анален секс. Естествено, най-достатъчно е количеството, което ви носи желаната наслада.

СЪВЕТ 2. Къде да го прилагаме?

Поставете лубриканта директно по гениталиите. Всички контактни зони трябва да бъдат овлажнени. Ако в играта включите секс играчка, тя също трябва да бъде смазана.По-добре да се приложи веднага към тялото, а не към ръцете, за да бъде по-икономично количеството. В случаи, че е необходимо разпределението на лубриканта с длани, то със сигурност ще остане количество и по тях.

СЪВЕТ 3. Кога?

Обичайно лубрикантът се използва непосредствено преди проникването. При условие, че няма специални ефекти. Затоплящите, охлаждащите и всички останали лубриканти с вълнуващи ефекти не започват да действат веднага, бъдете търпеливи и изчакайте усещанията да станат максимални.

СЪВЕТ 4. Не бъркайте лубриканта със стимулиращите средства!

Има кремове, които създават интересно въздействие, но не са смазочни материали. Често се продават на „щанда“ с лубриканти, но действието им не е да се „подхлъзвате“. Кремът се втрива в кожата преди секс и се абсорбира напълно. Това дава желания ефект. Но за да можете да проникнете лесно и приятно е необходимо и овлажняващо средство. Използването на две средства едновременно е  приемливо, но в такъв случай по-добре да изберете неутрален лубрикант, за да намалите шанса за нежелани странични реакции.

СЪВЕТ 5. Как да отмиете лубриканта?

Често, смазочния материал е на водна основа и се отстранява под течаща вода. Не остава върху кожата след душ. Но силиконовите или маслените състави не могат да бъдат премахнати така лесно. Измиват се с мек сапун, душ гел или други сапунени разтвори. Препоръчва се премахването им непосредствено след полов акт. Ако не отидете веднага за душ, нищо лошо няма да се случи, бъдете спокойни.