Изморена за секс? Никога повече!

Умора и секс, просто не попадат в едно изречение

В началото на всяка връзка думите “секс” и “умора” просто не попадат в едно изречение. Колкото и дълъг ден да сме имали, колкото и изтощени да се чувстваме, винаги намираме време, за да бъдем интимни с половинката си. Когато обаче месеците и годините започват да минават, изведнъж сексът сякаш остава на малко по-заден план. Започваме да приемаме за нормално да откажем интимни удоволствия на човека до себе си, предпочитаме да разглеждаме телефона си или да гледаме някое предаване, вместо да отделим няколко минути за любовни ласки. Ако сте попаднали в подобна бездна, предлагаме ви няколко начина, с които да се измъкнете от нея.

Лягайте си навреме

Недейте да чакате последния момент, за да се озовете заедно в леглото. Напълно нормално е да нямате сили за нищо, ако за поредна вечер сте си легнали в 1 часа, а на другия ден (даже същия) трябва да ставате в 6. Създайте си навик да си лягате заедно в час, в който все още не сте твърде изтощени.

Помагайте си в домашните задължения

Битовизмите са разрушили не една и две връзки, затова не допускайте да съсипят и вашата. Помагайте си за задачите вкъщи, защото няма как, когато единият от вас е изморен и ядосан от това, че допреди малко е мил чинии и е минавал с прахосмукачка, докато другият е стоял пред телевизора, да иска след това двамата да бъдат интимни. Просто е невъзможно.

Опитайте нещо ново

Признайте пред себе си: всъщност уморени ли сте наистина, или просто вече ви е станало скучно? Ако посочите втората част от въпроса за ваш отговор, значи спешно трябва да направите нещо, с което да разнообразите интимния си живот. Експериментирайте. Започнете да използвате играчки. Изпробвайте нови пози. Измислете си ролеви игри. Разнообразете любовната игра. Направете всичко, което е нужно, за да изведете секса от рутина отново до удоволствие. Защото, каквото и да си говорим, на него се крепи около половината връзка.

Посетете личния си лекар

Възможно е липсата на либидо да се дължи и на медицински причини, така че не подценявайте този фактор. Не е изключено да имате проблеми с хормоните или пък да ви се е отключило депресивно състояние, които да са довели до нулевото желание за секс. Ако имате подобни подозрения, задължително се допитайте до специалист.

Лого Passion.bg