Интересни факти за секса

Интересни факти за секса

Някои от твърденията по-долу със сигурност сте чували. Други – не, трети вероятно ще ви прозвучат екстравагантно, но едно е общото – те са факти. Добре е да ги знаете, защото понякога незнанието води до провал в секса и във връзката. 

За сутрешния секс

Известно е, че сутрин желанието за секс се увеличава, но не само поради естествената ерекция на мъжа. Сутрешният секс е даже полезен. През ранната част на деня женският и мъжкият организъм са в готовност за сексуални действия повече, отколкото вечерно време. Причината е и в хормоните, и в т. нар. дневен цикъл на организма, който дава знаци, че му трябват жизненоважни неща като сън, храна, сношаване и т. н.

Има ли понятие „сексуално активна възраст“?

Не точно. Сексолози казват, че разликата между мъжката и женската сексуална активност е – най-общо – 10 години, но и това е относително. Върховете и спадовете се изменят през целия живот и зависят не само от годините, но и от много други фактори като стрес, начин на живот, общо здравословно състояние и други.

Кой е по-развратният пол?

По този въпрос определено може да се завихри спор. Мъжете имат репутация на разюздани свалячи, но резултатите от последни проучвания показват, че жените са станали по-палавия в сексуално отношение пол. Тази тенденция е актуална днес, когато и двата пола са силно разкрепостени.

Възбуждащите аромати

Ароматите са афродизиак. Кой обаче е най-въздействащият сексуално? Оказа се, че за мъжете най-възбуждащият мирис е комбинация от ароматите на лавандула и тиква. Изненадващо, нали? Дами, ако желаете да го съблазните, можете да опитате с тези ухания.

Каква е средната продължителност на един полов акт?

Учените са се опитали да разкрият това и са установили, че продължителността на един обичаен полов акт е между 33 секунди и 44 минути, но усреднената стойност е едва 5,4 минути. Едва ли включват в тези числа времето за любовна игра…

Може ли да се разбере предварително колко му е голям?

Няма начин да се разбере това само чрез поглед към пакета му. Освен това, размерът на половия му член не зависи нито от номера на обувките, нито от дължината на палеца, нито дори от ръста на мъжа!

Колко пъти седмично трябва да се прави секс?

Прието е, че веднъж седмично е достатъчно, за да има щастливо съжителство на женени или обвързани двойки. Това сте чували и да, истина е. Но не го приемайте като схема – разбира се, че може и повече, а понякога и по-малко, в зависимост от обстоятелствата и желанието…

Сексът здраве ли е?

Категорично: ДА. Сексът оказва по-благоприятен ефект върху здравето от тренировките дори – поне така твърдят британски изследователи.

Чувството за хумор и оргазмите

Има връзка между тези две неща. Американски учени са установили, че жените изпитват по-силни оргазми, когато партньорите им са забавни и умеят да се шегуват.

Непременно оргазъм?

Категорично: НЕ. Не трябва да превръщате оргазма в крайна цел – важно е удоволствието. За мнозина оргазмът е най-важен в сексуалния акт и едва ли не единственото нещо, което може да направи секса добър, а това често води до пренавиване и до обратен ефект. Много комплекси се формират от невъзможността да „свърши“ партньорът, което само вреди. Просто премахнете от главата си мисълта, че всеки акт трябва да доведе до оргазъм. И се наслаждавайте!

секс магазин
Затвори менюто
×
×

Количка