Има ли взаимовръзка между  професия и сексуалност?

Има ли взаимовръзка между професия и сексуалност?

Казват, че професионалният живот не трябва да се смесва с личния. И все пак, не може съвсем да се постави граница между тях. Според данни от американско проучване на 400 семейни двойки става ясно, че избраната професия на мъжа рефлектира върху представянето му в леглото.

Какво казват дамите в проучването?

  • Мъже в униформа (полицаи, пожарникари, военни и други)

Повечето съпруги на такива мъже споделят, че са доволни от секса в семейството, но 25% от участничките в проучването посочват, че им се ще мъжете им да бъдат „по-авантюристични“ в изпълнението.

  • Лекари и останалите, работещи в здравния сектор

Описани са като нежни и романтични от 44% от изследваните жени. Като много добри в оралния секс ги оценяват 55% от съпругите. Единственото оплакване е, че любовната игра не трае дълго – поне така твърдят 34% от анкетираните дами. Те казват, че всичко е прекалено бързо, а 14% от тях ги заклеймяват като „кандидати за секс стимулант“.

  • Продавачи, търговски представители

Сексът е почти всеки ден според 14% от съпругите в проучването. Тези мъже проявяват склонност към опитване на фентъзи ролеви игри  според 20% от жените им. И отново, има оплакване от 25% от дамите, че мъжете им прекалено бързо свършват.

  • Работници във фабрики, строители, техници

Около 60% от съпругите твърдят, че сексът може да бъде и по-добър, като 20% оценяват сексуалния си живот като „лош“. Но се оказва, че такива мъже са сред най-авантюристичните, поне според 28% от съпругите, както и че обичат да експериментират с нови позиции или секс играчки.

  • Преподаватели и държавни служители

Тези мъже са сред най-малко склонните да приемат „не“ за отговор, ако половинката им не е в настроение, според 43% от анкетираните жени. А 100% от жените в изследването са на мнение, че любовната им игра е пълноценна и задоволяваща. И макар и тези дами да определят съпрузите си като твърде бързо приключващи, 61% признават, че половинките им обичат да се гушкат след секс.

  • Хора на изкуството

Съпругите им твърдят, че са най-добрите любовници (45% ги оценяват с „отличен“), 100% са доволни от любовната игра, макар че 13% от съпругите им казват, че тя „изглежда като цяла вечност“. Все пак, 73% задоволяват напълно жените си.

  • Компютърни специалисти, инженери

Упражняващите тези модерни професии не биха отказали на жена си, ако тя иска секс, но и не се сещат да правят орална любов, поне според 56% от анкетираните им съпруги. Подобно на преподавателите, и те обичат гушкането след секс – съгласно мнението на 63% от дамите им.

Мнението на психолозите

Обобщавайки резултатите от социологическото проучване, психолозите заключават, че колкото повече напрежение и стрес има в една професия, толкова е по-голяма вероятността да има задоволителни прелюдия и дълготраен сексуален акт. От друга страна хората, използващи езика си на работа, са по-склонни да опитват разнообразие в секса, извън традиционните пози. Първенци в класацията по задоволителен секс се оказват хората на изкуството, което за пореден път доказва, че който обича професията си, се радва и на всичко останало по подобаващ начин…

секс магазин
Затвори менюто
×
×

Количка