Храната за по-добър сексуален живот

Какво хапнахте днес?

Храната за по-добър сексуален живот, банан

Здравословният секс е свързан с физическото и емоционално усещане, така че не е изненадващо, че храната може да играе важна роля за него и да ви помогне да  върнете приятното усещане и да направи преживяването още по-добро! Тези шест  храни ще помогнат за увеличаване на либидото и ще подобрят цялостното ви здраве.

1.Месо

Включвайте разнообразни меса в режима на хранене. Телешкото, пилешкото и свинското месо съдържат карнитин, L-карнитин и цинк. Карнитина и L-карнитина са аминокиселини, които подобряват притока на кръв.  А това има важно значение за сексуалният ви живот – както при мъжете, така и при жените.

2. Стриди

Вероятно сте чували за афродизиачните свойства на стридите. На конференция в AmericanChemicalSociety,  споделят, че стридите и мидите съдържат  съединения, които повишават нивата на тестостерон и естроген. Увеличаването на производството на хормоните, води до повишаване на сексуалното желание в много случаи.

3. Сьомга

Тя е добре позната със здравословните омега-3 мастни киселини. Розовата риба както и рибата тон могат да бъдат ключа към увеличаване на желанието за секс.

4. Ядки

Те съдържат цинк, L-карнитин, така че вместо шепа шоколадови бонбони, хапвайте повече ядки. Орехи, лешници, кашу, бадеми, тиквени семена, американски орехи…

5. Чесън

Е…, майка ви може да ви е предупредила да не ядете чесън преди среща, Но, не бъдете резервирани към него. Чесънът е естествен разредител на кръвта. Антикоагулантните свойства спомагат за осигуряването на изобилен кръвен поток към местата с  по-нисък такъв.

7. Червено вино

Това е доста  очевидно. И да, знаем, че не е неговия сезон. Но чаша червено вино може да ви помогне за „пренастройка“, а и да  спомогне за сексуалното ви желание. Все пак не прекалявайте!

секс магазин