Фистинг: как да се прилага правилно?

Фистинг: как да се прилага правилно?

Снимка с изобразен юмрук и текст: Фистинг: как да се прилага правилно?

Начинаещите, които желаят да разнообразят сексуалната си игра чрез проникване с китка анално или вагинално (т. нар. “fisting” – от английски: “правене с юмрук”), може да чувстват леко притеснение да не би да сбъркат някъде в процеса и да нанесат щета. Както всички видове нестандартен секс, фистингът също е и въпрос на психическа нагласа, освен приятно физическо изпълнение. Тук е важна и интуицията, и вашата вътрешна нагласа, но има някои съвети, които трябва да вземете предвид, преди да се впуснете в това преживяване:

Първо и най-важно: Приложете правилната смазка!

При това, ще ви трябват доста смазка. Изпробвайте различни лубриканти, за да прецените кой харесвате най-много.

Второ и също важно: Предварително трениране на аналните органи

Много малко хора ще могат да понесат анално цяла китка, без първо да са тренирали дупето си. Има два мускула, които трябва да се отпуснат достатъчно, за да могат да поемат ръката навътре – това са вътрешният и външният анален сфинктер. Като за начало, можете да използвате секс играчка, от по-къса до по-дълга, за да свикнат органите.

Трето: Мерки за избягване на инфекции

Във всеки секс има риск от инфекции, предавани по полов път, и фистингът не е изключение, особено ако има отворена рана. Ето защо е важно да не се допуска нараняване, ако не сте съвсем сигурни в “чистотата” на партньора си. Можете да използвате ръкавици, при което не забравяйте да оформите ноктите си така, че да не се получи разкъсане на материята.

Четвърто: Постепенно проникване

Дори да не е изрично посочено в инструкциите за употреба на фистинг играчката, неписано правило гласи, че бавното е най-приятно, освен ако не си падате по болката. Проблемът може да дойде от това, че лигавицата на вагината или на аналния отвор може да не понесе рязкото проникване и да прокърви, а това едва ли е желателно.

Пето, но не и по значение: Не се сравнявайте с порно звезди!

Нека не се забравя, че порното е кино, а там има режисура и немалко преувеличаване на ефектите. Това, че не можете да понесете два юмрука наведнъж например, не ви прави по-малко добри във фистинга.

И накрая: Как да облекчите усещането си след фистинга?

След като сте правили фистинг, е възможно вагината или аналния ви отвор да станат по-чувствителни и да усещате болезненост за ден-два. Използването на много смазка, бавните движения по време на фистинг и пиенето на много вода след играта винаги помагат за облекчаване на дискомфорта. Може да се появи малко кръв, ако сте на хормонозаместителна терапия, от която се обостря деликатността на тъканите.

секс магазин
Затвори менюто
×
×

Количка