You are currently viewing Фантазии. Какви са ползите от фантазирането?

Фантазии. Какви са ползите от фантазирането?

Фантазиите и фантазирането на еротични сценарии са важна част от сексуалното ни преживяване. Факт е, че не всички от нас имат еротични фантазии – не всички фантазират изобщо, а за някои от нас фантазиите са по-скоро романтични или фантастични и не е задължително те да включват секс. При всички случаи обаче, фантазиите могат да кажат много за желанията и предпочитанията ни.

Ето и няколко конкретни ползи как фантазиите могат да помогнат на еротичността ни, връзката със себе си и партньора:

Чрез фантазиите можете да откриете емоциите, до които искате да достигнете чрез секса. Всеки човек има специфични емоции, които иска да докосне и да усети чрез и по време на секс. Понякога това са по-семпли такива, като щастие или любов, но в повечето случаи говорим за нещо по-комплексно, от типа на – искам да се чувствам контролирана, или в пълен контрол или видяна и приета. Това са така наречените базисни желания, и те често се въртят около една и съща тема. Примерно може да искате да се усещате център на внимание и глезена, или силно желана и абсолютно извън контрол. Знаейки базисното си желание, можете да видите какво точно да направите, за да получите тази емоции по време на секс. От там идва и следващата полза от фантазиите, а именно – можете да намерите с какво и как искате да експериментирате. Невинаги ще искате да опитате това, което правите във фантазиите си. Всъщност, често пъти не е и препоръчително. Например – така често срещаната фантазия на много жени на изнасилване далеч не значи, че много жени искат да бъдат изнасилени. По-вероятно е тя да значи, че те фантазират за загуба на контрол, за не-поемане на отговорност върху собствените си действия. Което, като емоция, би могло да бъде изиграно чрез сексуални игри с партньора, около даването на контрол, като съгласувано несъгласие (CNC). А за да можете да опитате това е хубаво да комуникирате с партньора своите фантазии, което и третата полза от това да фантазирате. Комуникацията на фантазиите, колкото и да е страшна в главата ни, води до дълбочина на връзката, по-голяма уязвимост и разбира се доверие. Това са изключително необходими елементи на здравите връзки, а постигането на доверие и уязвимост именно в еротичната част на една връзка, може да доведе до страхотни преживявания. Така че, осмелете се да споделите фантазиите с партньора.

Не се колебайте да зададете вашите въпроси към Ванина.

Ще получите отговор от експерт напълно безплатно и дискретно, благодарение на нашата рубрика „Попитай експертите“.

[contact-form-7 id=“77591″ title=“Форма за контакти 1″]

В случай, че желаете да проведете личен разговор с Ванина Уолеб, можете да се свържете с нея чрез нейната facebook страница Vanina Tsoneva – intimacy coach.