You are currently viewing Анален релакс: защо е необходим?

Анален релакс: защо е необходим?

Ако сте готови да се впуснете в приключения, свързани с анален секс, знайте, че това е сексуален акт, който се нуждае от известна подготовка, особено ако сте новаци. Става дума за важни неща като безопасност, чистота, използване на много смазка и достатъчна възбуда, за да направите преживяването изпълнено с удоволствие, а не придружено с болка. Подготовката на аналния отвор за проникване също е приятна и за тази цел са създадени продуктите за анален релакс.


Ако е на път да се случи точно сега


Без паника, дишайте дълбоко. Докато имате смазка подръка, както и достъп до малко сапун и вода, или поне мокри кърпички, спасени сте. И винаги можете да кажете на партньора да почака – в края на краищата, забавната игрална сесия е свързана с комфорта и на двамата!


Не забравяйте:

  • Винаги мислете за бактериалния фактор! За да споделяте наслада, а не болести, не сменяйте ролите една след друга – например от дупе до уста, вагина или ръце – или към дупето на друг партньор без бързо почистване между тях;
  • И не забравяйте, че смазката не е просто еротично допълнение към играта на дупето – тя е задължителна за вашия комфорт и безопасност. Това е така, защото лубрикантът помага за предотвратяване на болезнено разкъсване, което може да увеличи шанса ви да се заразите с ХИВ и други ППИ.

Ако имате анална секс среща утре

В този случай предварително се подгответе с обилно количество лубрикант.

Не забравяйте:

Бавното проникване може буквално да спаси аналния ви отвор, който представлява тясно пространство, изградено от много фина и деликатна тъкан. Бързането не само ще направи процеса много по-труден, но и ще превърне аналния секс в супер болезнено изживяване, а е възможно и причиняването на наранявания.
Използвайте времето, за да подготвите отвора си за действие. Това може да означава да опитате самостоятелно, с пръсти или играчка.
Ако разполагате с повече време за подготовка
Мислете за подготовката като за тренировка за спортно събитие, само че в този случай мускулът е вашият сфинктер, а събитието е аналният секс. Аналното обучение включва постепенно разтягане на ануса с набор от анални дилататори или запушалки, и то в различни размери, като се започне от най-малкия и се увеличава с времето до по-голям размер.

Не забравяйте:

  • Задължително използвайте обилни количества смазка;
  • Отделете време за душ заедно. Това може да ви помогне да се отпуснете и да се подготвите за същинската част;
  • Не забравяйте за последващите грижи – все още може да има микроскопични фекалии, поради което незабавното почистване след анален секс е важно. Използвайте кърпа или сапун и вода, за да почистите добре гениталиите, след което измийте добре ръцете си. Ако сте използвали играчка, измийте и нея.