You are currently viewing 3 реалистични и постижими новогодишни резолюции, които ще подобрят интимния Ви живот

3 реалистични и постижими новогодишни резолюции, които ще подобрят интимния Ви живот

Новогодишните резолюции имат лоша слава с това, че се отказваме от тях в рамките на няколко месеца. Отчасти, това се дължи на факта, че те са нереалистични и отразяват амбициозни цели, често пъти продиктувани от обществото, в което живеем. Отделно – те поставят изключително много напрежение върху нас и очакването, че ще променим навиците си буквално за един ден (от 31ви до 1ви Януари) и то в период от годината, когато сме изтощени от семейни сбирки и празненства. Ето и някои реалистични намерения, които ще Ви донесат удоволствие и ще подобрят интимните Ви отношения през Новата година. Въпросът е не толкова да следите за изпълнението на тези намерения, а да се научите да се наслаждавате на моментите, които те дават. И не всичко да става на всяка цена – ако нещо Ви се струва неизпълнимо тази седмица – не го правете.

Отделете време за свързване един с друг.

Било то дълги прегръдки когато се видите, докосване заради самото докосване или дори стоене в тишина един с друг. Това са ценни моменти, в които се създава интимност, близост и сигурност. За съжаление сме толкова заети и забързани в ежедневието си, че рядко спираме да погледнем, видим и наистина усетим партньора до себе си.

Усетете удоволствието от нещата, които правите.

Предвид всички задачки за деня, които минават през главата ни, това може да е доста трудно. Но всъщност може да има изключително голям ефект върху свързаността с тялото ни. Каква вода Ви харесва когато се къпете? Какво е усещането върху кожата Ви? Можете ли да се храните без да правите нищо друго и какъв е вкусът на храната? Какво е усещането на тъканта на пуловера върху кожата Ви? На всяко докосване на партньора върху кожата, устните и тялото Ви?

(Пре)открийте какво Ви харесва в секса и го споделяйте с партньора.

Желанията и предпочитанията ни в секса не са постоянни. Нормално е те да се променят с промените в нас и промените във връзката ни. Затова е важно да сме свързани с желанието си и да опитваме различни неща, както и да ги споделяме с партньора. Дори малки промени – примерно обичайните пози, в които правите секс, могат да доведат до голямо удоволствие.

Задайте Вашият въпрос към Ванина.

Ще получите отговор от експерт напълно безплатно и дискретно, благодарение на нашата рубрика „Попитай експертите“.

    В случай, че желаете да проведете личен разговор с Ванина Уолеб, можете да се свържете с нея чрез нейната facebook страница Vanina Tsoneva – intimacy coach.